Een zogenaamde 'dreamcatcher'
Een zogenaamde 'dreamcatcher'

Creatief met dromen

Algemeen

Op 19 augustus staat het Zomerpalet stil bij de invloed en het belang van dromen.

Iedereen droomt, ook al is de droom niet meer terug te halen in de herinnering. Je zou een droom kunnen zien als een soort brief aan jezelf. Hoe je deze interpreteert, leest, is aan jou. Er zijn bevolkingsgroepen die elkaar hun dromen vertellen en zodoende er betekenis aan geven.

Een droom kan ook de verwerking zijn van de dingen die je overdag beleefd hebt. Kom luisteren en vervolgens gezellig meedoen. We gaan op een creatieve manier een dromenvanger maken. Indianenvolkeren geloven dat het zelf maken en ophangen van een dromenvanger boven het bed nare dromen weert. Eeuwenlang al maken ouders dromenvangers om boven het bedje of de draagwieg van hun kinderen te hangen. Men gaat ervan uit dat de hemel doorweekt is met dromen, goede dromen, maar ook slechte dromen. Tijdens de nacht worden de slechte dromen gevangen in het web en volgens de overlevering glijden ze er dan in de morgen af en drogen ze op in de ochtendzon. Goede dromen kunnen ongehinderd hun doorgang in het centrum van de dromenvanger vinden en treden daarmee het leven binnen van de dromer.

Vrijwilligers hebben schitterende voorbeelden gemaakt en er is voldoende materiaal voor iedereen om een eigen dromenvanger te maken. Deze ochtend is van 10.00 tot 12.00 uur in de ontmoetingsruimte van Welzijn de Meierij, Steeg 9 in Schijndel. We vragen voor koffie/thee en materialen € 2,50. Wij nodigen u van harte uit om erbij te zijn op deze ochtend. Voor informatie kunt u contact opnemen met Welzijn De Meierij, telefoon 073-5441400, of kijken op onze website (www.welzijndemeierij.nl).

                Beweeg en voedingsmiddag

Bent u 55+ en wilt u gezond ouder worden?

Kom dan zaterdag 20 april een kijkje nemen in de horeca gelegenheid van het zwembad

De Molen Hey.

Aanvang : 13:00

Eindtijd         : 14:30

Graag van te voren aanmelden via :

E-mail: info@mednetwerk.nl of...Telefoon : 06-20729402