Bas Ulehake draagt namens de redacties de cheque over aan Albert (midden) en Barry.
Bas Ulehake draagt namens de redacties de cheque over aan Albert (midden) en Barry. Foto:

MooiRooi en MooiSchijndel schenken cheque aan Wensambulance Brabant

Zorg en Welzijn zorg en welzijn

Sint-Oedenrode - Jaarlijks plaatsen ondernemers, verenigingen en stichtingen kerstgroeten in DeMooiRooiKrant en DeMooiSchijndelKrant. Dit jaar besloten de twee weekbladen om een gedeelte van de opbrengst te schenken aan een goed doel. Dat werd WensAmbulance Brabant. Maandagmiddag overhandigde Bas Ulehake namens beide redacties een cheque van maar liefst €620,- “Daar zijn we ontzettend blij mee”, jubelen de chauffeurs Barry en Albert.

Zij zijn niet alleen werkzaam als vrijwilliger voor WensAmbulance Brabant, ze zijn ook nog eens een waardig ambassadeur, want honderduit vertellen ze over de bezigheden van de stichting. 

Wat doet WensAmbulance Brabant?
Nog een keer het ouderlijk huis zien, nog een keer die club bezoeken waar u altijd zo graag kwam, nog een keer een dagje met familie naar het strand en de zee. Het lijken wensen die heel eenvoudig te vervullen zijn. Maar voor mensen die niet lang meer te leven hebben, is dat echt niet altijd vanzelfsprekend. Omdat ze aan bed gekluisterd zijn bijvoorbeeld – en zittend vervoer niet meer mogelijk is. Gelukkig is er WensAmbulance Brabant. Bemand door professionele vrijwilligers en uitgerust met comfortabele brancards, brengen wij terminale zieken nog een keer naar hun favoriete plaats.

WensAmbulance Brabant biedt mensen in geheel Brabant en Zeeland in een terminale levensfase professioneel en comfortabel liggend vervoer aan om een door hen geuite wens in vervulling te doen gaan. Mensen hebben in deze fase van hun leven soms relatief kleine wensen die door hun lichamelijke beperkingen helaas moeilijk uitvoerbaar zijn en waarvoor WensAmbulance Brabant uitkomst kan bieden. Degene die de wens aanvraagt, kan gratis van het vervoer in een ambulance en een chauffeur en begeleider gebruik maken, hier zijn geen kosten aan verbonden. 

Wacht niet met wensen
Kent u een ernstig zieke met een wens? Hebt u zelf nog een laatste wens? Blijf er niet mee zitten. Nog te veel mensen overlijden zonder dat ze alles goed konden afsluiten. WensAmbulance Brabant regelt graag het vervoer voor u. De stichting beschikt over vijf ambulances die gestationeerd zijn in Bergen op Zoom, Breda, Boxtel, Helmond en Valkenswaard. Ze realiseren met meer dan 160 vrijwilligers ruim 750 wensreizen per jaar. WensAmbulance Brabant is een Erkend Goed Doel. Dat betekent dat zij voldoen aan strenge kwaliteitseisen. Toezichthouder CBF controleert dit. Zo weet u zeker dat zij bijdragen aan een betere wereld, zorgvuldig omgaan met elke euro en verantwoording afleggen. Meer weten over de kwaliteitseisen en de controle door het CBF? Kijk op www.geefgerust.nl. Daarnaast is Stichting WensAmbulance Brabant ANBI geregistreerd. Stichting WensAmbulance Brabant is volledig afhankelijk van giften, donaties, legaten en sponsoring.

Een supermooie stichting dus met ontzettend enthousiaste vrijwilligers die zich inzetten voor terminaal zieke mensen die nog een laatste wens hebben. Kent u iemand die ernstig ziek is of hebt u zelf die laatste wens en moet u liggend vervoerd worden? WensAmbulance Brabant regelt het graag voor u!

Kijk voor meer informatie en de mooie emotionele verhalen van de nabestaanden ook op http://www.wensambulancebrabant.nl/.