De Rooise Pas werd gestart vanuit Odendael.
De Rooise Pas werd gestart vanuit Odendael. Foto: Henri van Hoorn

50+ Meierijpas gaat over in MooiRooi Plus

Zorg en Welzijn zorg en welzijn

Sint-Oedenrode - Jaren geleden ontwikkelde Odendael samen met Rooise ondernemers een kortingspas voor ouderen: De Rooise Pas, die later veranderde in de 50+ Meierijpas. Dat was een mooie zet, want zo konden de senioren bij veel Rooise winkeliers, horeca en in het restaurant van Odendael korting krijgen. Door het intreden van de lockdown en de afname van het aantal ondernemers en leden is besloten om te stoppen met het initiatief per 1 februari. Toch komt er een alternatief.

Ingrid Gevers stond aan de wieg van de Rooise Pas. “We lopen al langer met het idee om de 50+ Meierijpas te stoppen, maar nu hebben we een alternatief voor de mensen en daar zijn we blij mee. Zo kunnen de gebruikers toch profiteren van verschillende kortingen die in het dorp gegeven worden. MooiRooi Plus is een goed initiatief van DeMooiRooiKrant. Bovendien gaat het mes aan twee kanten snijden. Mensen ondersteunen het Rooise weekblad en waarborgen het gratis nieuws dat ze iedere dag krijgen, maar ze ontvangen ook nog eens extra korting bij winkeliers. Hartstikke mooi toch!?”
Mensen die nu een Rooise Pas hebben, opgelet: de contributie die jaarlijks geïncasseerd werd stopt automatisch. Zij hoeven de bijdrage voor 2021 niet te betalen en de pas die ze in bezit hebben mag worden vernietigd. De kortingen die deze mensen kregen in Odendael komen hierbij te vervallen. Gevers: “Op het moment dat Odendael de deuren weer voor iedereen openstelt, zullen er voor u als trouwe bezoeker leuke acties voorhanden zijn.” Voor de kortingen bij de lokale ondernemers heeft MooiRooi een alternatief. U kunt zich aanmelden voor MooiRooi Plus. Mensen die al lid zijn van MooiRooi Plus hoeven niets te doen. De huidige aanbiedingen van deelnemende ondernemers blijven bestaan. Regelmatig worden die in DeMooiRooiKrant gepubliceerd.
Wilt u lid worden van MooiRooi Plus? Meld je dan aan via www.mooirooi.nl/plus of kom naar Mediahuis Meierijstad. Binnenkort mag je dan een MooiRooi Plus – sleutelkaartje op komen halen die bewijst dat je lid bent. Zijn er vragen? Bel dan naar MooiRooi: 0413-479322. “Wij bedanken u voor deelname en hopen, als wij onze deuren voor u weer kunnen openen, u te ontmoeten in Odendael”, nodigt Gevers alvast uit.