Een scene van vrijwilligers in actie.
Een scene van vrijwilligers in actie. Foto:

Meierijstad Helpt heeft plaats voor vrijwilligers

Zorg en Welzijn zorg en welzijn

Sint-Oedenrode - Kort gezegd; Meierijstad Helpt verzamelt hoogwaardige goederen en brengt deze zelf naar Oost-Oekraïne, met name naar Romny in de provincie Sumy.

Volgens afspraak halen ze met een bestelbus of bakwagen de goederen op. Zoals bedden, matrassen, medische hulpmiddelen en schoolmeubelen. Deze gaan dan tijdelijk in de eigen opslagruimtes. Dit doet de stichting altijd met vrijwilligers die beschikbaar zijn.
Gebruikelijk gaan ze twee keer per jaar met het transport van eigen chauffeurs, ook vrijwilligers, de goederen wegbrengen naar Sumy. Hiervoor hebben ze eigen opleggers die ze ruim voor transport al kunnen laden.
Voor het ophalen van de goederen, het beheren van de opslagruimtes en het laden van de opleggers is Meierijstad Helpt op zoek naar vrijwilligers. Heb je een groot rijbewijs dan kun jij je hiermee ook inzetten, dit is zeker niet noodzakelijk.
Het is zeer afwisselend werk in een gezellig team. Als bekend is waar ze spullen kunnen gaan ophalen, benaderen zij je of je tijd hebt om mee te gaan. Is de afspraak gemaakt dan staat deze ook vast en wordt er op je gerekend. Dit alles gebeurt natuurlijk met sociale omgangsvormen en humor. Het is tenslotte vrijwilligerswerk.
Oekraïne is een land met leefomstandigheden die vergelijkbaar zijn van bij ons 50 jaar terug. Met een lastige regering waar de bevolking de dupe van is. Deze mensen zijn zo geholpen met de goederen die wij hier afschrijven en daar worden ingezet in ziekenhuizen en scholen. Heb je interesse om mee te doen neem contact op via: meierijstadhelptoosteuropa@gmail.com