Inge Roep
Inge Roep Foto:

SharingZ gaat uit van eigen kracht

Zakelijk Op de koffie bij...

Sint-Oedenrode - Voor sommige mensen is de herfst een tijd van loslaten, naar binnen keren, reflecteren en overdenken, een goede periode om taken af te ronden en te evalueren. Dat kun je op allerlei manieren zelf doen, maar soms kun je hier wel wat extra hulp bij gebruiken.

Door: Caroline van der Linden

Inge Roep van onderneming SharingZ begeleidt je graag op deze weg, dus nemen we eens een kijkje bij deze zelfstandige ondernemer. Ze is geboren in Eindhoven, maar al sinds haar huwelijk woonachtig in het mooie groene hart van de Meierij. Samen met haar katten Quest en Red, die me bij binnenkomst al direct tegemoet komen, heeft ze het hier prima naar haar zin. Vanaf haar puberteit is ze al bezig met een gezonde levensstijl. “Deze passie en mijn plezier in het werken met mensen, heeft me na enige omzwervingen teruggeworpen naar hetgeen ik het allerliefst doe”, vertelt Inge. Mensgericht en betrokken coachen.

Ik ben doelgericht verschillende opleidingen gaan volgen op het gebied van alternatieve coaching. Ik stimuleer mensen om te investeren in zichzelf, waarbij ik uit ga van hun eigen kracht en mogelijkheden, en ik hun luisterend oor ben met een analytisch vermogen. Inmiddels geef ik onder andere Chi Neng Qigong. Dit is een Chinese bewegingsleer, waarbij je met behulp van meditatieve bewegingen de energiestromen in je lichaam herstelt. Door dit regelmatig te beoefenen, kun je jezelf meer ontspannen en voel je je energieker. Je kunt het zien als Chinese Yoga, mindfulness en fitness tegelijk. Het werkt goed bij rugklachten, stress, slaapproblemen, fysieke – en emotionele klachten.

Ook geef ik Yin-Yoga, dit is een langzame vorm van Yoga, waarbij de poses langere tijd worden vastgehouden. Op deze manier wordt het bindweefsel langzaam gerekt en gehydrateerd en blijven de gewrichten soepel. Het is een meditatieve vorm van Yoga die al eeuwen oud is. Je gewrichten worden beweeglijker en actiever, doordat er ruimte ontstaat in je lichaam. Ik geef deze lessen voor iedereen, maar richt me hierbij ook specifiek op mensen met obesitas.

Ik help tevens mensen door middel van persoonlijke coaching (NLP). Wanneer je bijvoorbeeld meer inzicht wil in jezelf en stappen wil zetten in je persoonlijke ontwikkeling. Ik begeleid mensen om zich bewust te worden van hun eigen gedrag. Waarom doe je zoals je doet? Je wordt je bewust van onbewust gedrag en patronen. Je krijgt inzicht in jouw drijfveren, missie en waarden in het leven en vergroot je communicatievaardigheden in werk en privé. Ik vind het belangrijk mensen bewust te maken van hun eigen kracht. Hierbij richt ik me met name op mensen die willen afvallen of hun stress willen verminderen.”

Daarnaast geeft Inge ook nog retraites en workshops, waarbij ze tevens klanten helpt met gewichtsverlies, maar ook als je wil stoppen met roken. “Dit doe ik bijvoorbeeld door middel van oor acupunctuur, een aanpak waar al veel mensen baat bij hebben gehad.” Alsof dit nog niet genoeg is, behoren ook wandelcoaching en SUPyoga tot haar aanbod. Hierbij combineert ze haar hart voor de natuur met haar werk.

“Mijn intentie is vooral om mijn kennis te delen. Ik gun anderen de inzichten die ik zelf heb opgedaan. Het zorgt voor een fijne balans, dus heb je interesse in één van de mogelijkheden? Of het nu gaat om een Yogales of een totaal afslank traject, contact opnemen kan door een vrijblijvend telefonisch consult (op afspraak) via 06-19902011 of een mailtje te sturen naar info@sharingz.nl. Ik vertel je graag wat ik voor je kan betekenen. Meer informatie is te vinden op www.sharingz.nl, waar ook de lestijden en locaties te vinden zijn. De lessen worden gegeven bij Yoga-Centrum Libra in Sint-Oedenrode, Yoga Studio Schijndel en in De Vriendschap in Boskant. Tevens kun je me volgen op Instagram via: SharingZ(@_sharingz_).”

Afbeelding