Afbeelding
Foto: Carin Deben Photography

Versterk de band met je baby

Zakelijk Op de koffie bij...

Sint-Oedenrode - Happy Bubbling. Ik word blij van de naam. Ook het logo laat me glimlachen. Een grappig babygezicht geeft me eigenlijk altijd goede zin. Het logo prijkt subtiel op het raam van de salon aan de Koninginnelaan, daar waar Ilona Verhagen met haar gezin woont. Voor deze rubriek bezocht ik vaak kapsalons of schoonheidssalons aan huis, maar nog nooit een baby-spa. Eens moet de eerste keer zijn en ik laat me graag verrassen. Zo mag Ilona me wel eens uitleggen hoe ze op dit idee is gekomen en vooral… wat is hydrotherapie voor baby’s?

Door: Jeroen van de Sande

Wanneer we door de salon richting de leefkeuken lopen voor een kopje koffie valt het me op hoe gloednieuw alles is. “Ja, ik was klaar voor de start in oktober, maar toen kwam corona. De eerste afspraken moest ik direct cancelen”, zegt Ilona treurig. Ondanks het feit dat ook deze onderneemster niet weet wanneer haar zaak weer open mag, wil ze toch alvast reclame maken. Om aan haar bekendheid te werken, zegt ze vastberaden, om voet aan de grond te krijgen.

Hoe is Ilona op het idee gekomen? Die vraag stel ik als eerste. “Ik heb jarenlang in de ouderenzorg gewerkt. Toen wist ik al dat ik ooit eens met baby’s wilde gaan werken. Twee jaar geleden werd ik aangenomen als kraamverzorgster. Dat voelde direct zo vertrouwd! Het is de blije kant van de zorg en dat ligt mij wel. Ik vind het fijn om op de achtergrond met een gezin mee te zweven. Toen ik deze therapie voor baby’s ergens zag, wilde ik dat graag zelf gaan doen. Nu bied ik dat aan naast mijn baan als kraamverzorgster.” Met de ervaring met baby’s zit het dus wel snor. Ilona weet hoe ze met de kleinste hummeltjes om moet gaan.

Ze geeft me een flyer van Happy Bubbling in handen. Direct valt me een foto op van een drijvende baby in een praktisch en doorzichtig badje. “Dat is de hydrotherapie”, vertelt Ilona mij. “Dat is gewichtsloos drijven op het water in een floatbandje. Het is mogelijk voor baby’s van 0 tot 12 maanden. Door de aangename temperatuur van het water gaat de baby in gedachten terug naar de tijd in de baarmoeder. Dat voelt fijn en vertrouwd. Het is heel rustgevend. Ook voor de ouder die erbij is. Na een bevalling gaat vaak het snelle – gewone – leventje weer door. Toch zijn die 1-op-1-momenten heel belangrijk. Daar is deze therapie ideaal voor.” Wanneer een ouder en baby bij Happy Bubbling over de vloer komen, zal de eigenaresse hen begeleiden in alle handelingen en houdt ze een oogje in het zeil. “Als iemand liever heeft dat ik het kindje in het water laat zakken, dan doe ik dat uiteraard”, is de Rooise behulpzaam. Ze stipt bovendien aan dat een dergelijke therapie bevorderend werkt voor spierontwikkeling en dat een baby betere coördinatie van zwemreflexen krijgt. Daarnaast verbetert hierdoor het slaapritme door de kalmerende werking.

Ik lees in een oogwenk iets over babymassages. Daar had ik wel eens van gehoord en het verrast me niet dat Happy Bubbling dat aanbiedt. Het past wel bij deze salon. “Ooit gehoord van Shantala babymassage?” vraagt de eigenaresse. “Dat staat voor liefdevolle aanrakingen, iets waar alle baby’s blij van worden. Op een pop doe ik voor hoe het moet. Daarna mogen de ouders er hun baby mee verwennen. Ook dit geeft een ontspannen gevoel en de band tussen ouder en kind wordt versterkt. Bovendien heeft het een positief effect tegen krampjes, obstipatie, overstrekking en onrust.” Bij een goede massage hoort olie en ook daar heeft Ilona aan gedacht. Happy Bubbling heeft producten van Naïf op de plank staan om te gebruiken. Dat is een hoogwaardig huidverzorgingsmerk.

Als ik het moet geloven staan er ook in Sint-Oedenrode extra veel bevallingen op de agenda dit jaar. Dat is denk ik het enige positieve effect van corona. Ilona hoopt met dit artikel zoveel mogelijk van die ‘nieuwe’ ouders te bereiken, zodat ze over een tijdje binnen komen bij Happy Bubbling om samen met hun baby te ontspannen. Ilona kijkt er reikhalzend naar uit…

Ilona Verhagen
Afbeelding