v.l.n.r.: Maurice van Osch, Wim de Vrij, Albert van Stiphout, Caro van Dijk en Mieke van Lankveld.
v.l.n.r.: Maurice van Osch, Wim de Vrij, Albert van Stiphout, Caro van Dijk en Mieke van Lankveld. Foto: Lalatta fotografie

Burgers leggen panklaar groen en sociaal woonproject op tafel

Woningbouw Woningbouw

Sint-Oedenrode - Een groep Rooienaren – aangevuld met meedenkers – heeft een voor Rooise begrippen revolutionair woonplan klaarliggen. Onder de naam Groen-grijs Rooi is er een woonvereniging opgericht met de bedoeling om voor jong en oud circa dertig huurwoningen te bouwen in Sint-Oedenrode. Waar Groen-grijs Rooi dat wil gaan doen, is nog niet bekend.

Wim de Vrij, Mieke van Lankveld en Albert van Stiphout vormen het bestuur van Groen-grijs Rooi. Ze worden geholpen door Rooienaren Stephan van de Moosdijk en Maurice van Osch. Daarnaast worden ze ondersteund door andere specialisten om het plan te doen slagen. ‘Gezamenlijk hebben wij de basis gelegd voor dit plan, dat trendsettend zal zijn voor Nederland’ zo staat op de website vermeld. Groen-grijs Rooi is ontstaan vanuit een burgerinitiatief. Het is een woonvereniging voor jong en oud (vandaar de termen groen en grijs). Met leden willen ze een woongemeenschap realiseren met betaalbare huurwoningen en centrale ruimten in een groene omgeving. 

Omzien naar mekaar
Het project steekt uiterst duurzaam in elkaar, zo laten de initiatiefnemers weten. In de woonomgeving wordt voorzien in een buurt- en zorgfunctie en een werkplaats met hobbyruimte. De buitenruimte wordt met alle bewoners gedeeld. Privacy blijft belangrijk, maar van de bewoners wordt wel verwacht dat ze naar mekaar omzien. Het is de bedoeling dat de huizen evenwichtig worden verdeeld tussen de senioren en de jongere generatie. De gemeente Meierijstad is enthousiast over het vernieuwende wooninitiatief.

Lees verder in DeMooiRooiKrant van deze week