Paul van der Vleuten
Paul van der Vleuten Foto: Nienke Habraken

'Het is niet alleen de horeca'

Roois nieuws Coronavirus

Sint-Oedenrode – Het is een klap voor de horeca, maar de maatregelen worden opnieuw aangescherpt voor alle hotels, restaurants en cafés. Een van die nieuwe maatregelen is dat reserveren voor binnen en buiten bij een horecagelegenheid verplicht is. Paul van der Vleuten, eigenaar van De Gouden Leeuw, zag het nieuws aankomen, maar baalt flink. 

“Er wordt weer met de vinger naar de horeca gewezen en dat vind ik niet terecht”, vertelt Paul. De eigenaar van het restaurant deelt niet als enige deze mening. Brancheorganisatie Koninklijke Horeca Nederland (KHN) verbaast zich vooral over het feit dat gasten zich moeten registreren. De voorzitter van KHN laat aan het Algemeen Dagblad weten dat volgens hem de focus op de horeca ligt. Hier sluit Paul zich bij aan. “Mensen gaan met het openbaar vervoer, bezoeken stranden enzovoort. Het is niet alleen de horeca”, zegt hij.

“We zijn weer terug bij af. Bij ons gelden de regels die 1 juni van kracht gingen weer.” Bij De Gouden Leeuw werkt het personeel met een tablet. Hierop zit het reserveringssysteem. Ook mensen die even een kopje koffie komen drinken wordt gevraagd om hun naam en telefoonnummer op te schrijven. Paul: “Als er dan iets is, kunnen we hen bereiken. Ik merk dat mensen het doen. Sommige vinden het lastig, omdat je in een winkel jezelf niet hoeft te registreren.”

De uitbater is trots op het feit dat gasten zich erg goed aan de regels houden. Bij aankomst kunnen mensen buiten hun handen zelfs in een heuse wasbak desinfecteren. “Ik hoop dat deze maatregelen niet lang gelden, maar ik ben er bang voor”, laat de horecaondernemer weten.

Lees woensdag in DeMooiRooiKrant ook de reactie van Joost van den Akker van café de Kroeg.