Voorleesfeest op basisschool Franciscus

Roois nieuws
Boskant - Of je nu groot bent of klein, boer bent of Prins, lezen is leuk, gezellig, leerzaam en fijn. Op woensdag 21 januari zijn de Nationale voorleesdagen van start gegaan. De voorleesdagen zijn eigenlijk bedoeld voor peuters om het voorlezen voor deze doelgroep te bevorderen, maar als je zelf al kunt lezen blijft voorlezen nog steeds leuk en leerzaam. Daarom staat het voorlezen op basisschool Franciscus in álle klassen centraal.

Dit jaar was het prentenboek “Boer Boris gaat naar zee” landelijk als prentenboek van het jaar uitgeroepen. Om daarbij aan te sluiten ging juf de speelplaats op: ‘Juf zoekt boer’! En juf hoefde niet lang te zoeken: Boerin Miriam, moeder van Giel en Hein, kwam op woensdag in de ‘bieb op school’ voorlezen. Alle peuters van de Verbinding en de kleuters waren vol aandacht. Waar zou het boek over gaan ? Om het boek in te leiden hadden we een tas met spullen, maar al bij het eerste attribuut, een laars, wisten de kinderen al dat het over de boerderij zou gaan. Er werd vol aandacht naar het boek “Plons” geluisterd en soms ook meegedaan met de dierengeluiden. De biebjuffen Janneke en Diny hadden daarna nog leuke dierenspelletjes bedacht zodat het een heus voorleesfeest werd met een dropje van een boerderijdierenkop toe!

Op donderdag hadden we weer een bijzondere gast: onze eigen Boskantse Prins Igo kwam op bezoek. Hij werd zelfs begeleidt door bestuurslid Henri met steek op en een sjieke hofdame, die zo een prinses kon zijn. In alle klassen ging Prins Igo voorlezen. En dat dát de aandacht trok mag duidelijk zijn: De kinderen luisteren al zo vaak naar hun juf of meester die voorleest. En om een feestelijk tintje aan dit voorleesmoment te geven, kregen de kinderen een bekertje ranja met een dropje.
Voor de peuters en kleuters las Prins Igo het prentenboek van het jaar voor.
Nee het ging niet over een prins, maar over boer Boris. En daarmee willen we duidelijk maken dat het niet uitmaakt of je nu groot bent of klein, boerin bent of Prins: lezen is leuk, gezellig, leerzaam en fijn!