Afbeelding

Wie doen er mee aan de Prinsenzittingen?

Roois nieuws
Sint-Oedenrode - Op 16 januari vindt de eerste avond plaats van de jaarlijkse Prinsenzittingen. Het zal wederom een show worden met een bonte mix aan artiesten. Wie doen er allemaal mee? De komende weken stellen we een gedeelte van de artiesten voor. Alhoewel sommigen al bekend zijn bij een groot publiek…Deze week: Barend en Barend. Nieuwkomers uit Olland.

Wie zijn Barend & Barend en wat gaan we vertellen?
“John Schellekens & Richard Markus kruipen dit jaar in de huid van de dokters Barend & Barend. Al jarenlang zijn deze twee dokters bekend bij de diverse patiënten in heel Papgat. Bij de praktijk zijn al vele bekende Rooienaren onder behandeling geweest, waaronder een groot scala aan oud Prinsen en Adjudanten. Daarnaast wordt de praktijk ook veelal bezocht door BN-ers, die ze van hun kleine en grote ongemakken afhelpen. Tijdens de sketch komen alle belevenissen die ze de laatste jaren met hun patiënten hebben meegemaakt aan bod. Daarnaast blikken ze terug op hun studietijd. Uiteindelijk stellen Barend & Barend een aantal hulpmiddelen ter beschikking, waarmee alle papbuiken en papbuikinnekes een goede, gezonde en gezellige carnaval 2015 tegemoet gaan.”

Hebben jullie al vaker op de bühne gestaan?
“Wij hebben beide ruim tien jaar ervaring bij de Bonte Avonden in Olland. Als (ex)leden van de Ollandse Dorpskapel hebben we jarenlang op het podium gestaan met diverse sketches. Zo hebben we onder andere vele tv programma’s nagespeeld zoals: Idols, Boer Zoek Vrouw, (H)olland Sport en de Rijdende Rechter. Daarnaast hebben we opgetreden als Andrea Bocelli en de Ollanders fit gehouden met Olland in Beweging. Richard Markus heeft met de typetjes Vliegende Ollander en Mengvoeders United als kletser in de ton gestaan. Na al deze optredens hebben we afgelopen jaar besloten om als duo verder te gaan. Dit heeft in 2014 geresulteerd in de Rinus & Tinus Drive in Show. In dit radioprogramma werd teruggeblikt op het volledige jaaroverzicht van alle gebeurtenissen in Olland.”

Wat heeft jullie doen besluiten om mee te doen?
“Na het succes van de Rinus & Tinus Drive in Show en de vele positieve reacties hebben we besloten om het dit jaar grootser aan te pakken. De laatste jaren hebben wij steevast de Prinsenzittingen in Rooi bezocht en het lijkt ons een mooie uitdaging om ook daar op het podium te staan om de mensen te vermaken. Elk optreden vergt veel voorbereiding, energie en tijd. Het is jammer om dit alleen voor twee keer optreden bij de Ollandse Bonte avonden te doen. Ook de ervaring om voor een nieuw publiek, op een nieuwe locatie en meerdere avonden op te treden heeft ons doen besluiten om de oversteek naar de grote stad ;-) te wagen.”

Willen jullie verder nog wat kwijt?
“Wilde uw eigen grondig laten checken of is uw vriendin toe aan inwendig onderzoek? Kom dan naar de Prinsenzittingen in Rooi!”

Groeten, Barend S. & Barend M. van de S.