Wederom indrukwekkende parade door Rooi

Roois nieuws
Sint-Oedenrode - Op woensdagochtend om 8.00 uur vertrok vanuit Son, over de vers aangelegde Baileybrug, opnieuw een stoet (ditmaal met uitsluitend Britse voertuigen) richting Sint-Oedenrode in het kader van 70 jaar Market Garden. Ook ditmaal was de parade indrukwekkend te noemen.

Een uur later reden de eerste voertuigen het centrum van Rooi in. Door panne van een tankwagen liep het geheel vertraging op. Daardoor moest de colonne noodgedwongen wachten in het dorp. Voor de lokale middenstand was dat een mooie opsteker. De soldaten en hun materieel trokken aardig wat bekijks en ze doken winkels in om versnaperingen en souvenirs te kopen.
De soldaten waren opgetogen en genoten van de aandacht. “Good atmosphere”, “incredible”, “very welcome”, “wonderfull”, “impressed.” Zomaar wat termen die uit hun monden kwamen. Eén soldaat was er zelfs erg emotioneel onder. Hij barstte bijna in tranen uit, omdat er zoveel mensen zwaaiden en hen bedankten, terwijl zij er niet eens bij waren 70 jaar geleden. Klik hier voor meer foto's >>