Afbeelding

Jan van de Moosdijk: ‘Bij ons is de aandacht gemeend’

Roois nieuws
Sint-Oedenrode - De volgende ondernemer die meedingt naar de titel ‘Ondernemer van het Jaar’ is Jan van de Moosdijk van restaurant De Rooise Boerderij. De gastheer is dan wel evenveel eigenaar als zakenpartner en chef-kok Frank Groeneweg, maar Jan is het gezicht van het bedrijf en daarom logischerwijs naar voren geschoven.

Je bent genomineerd voor ‘Ondernemer van het Jaar’. Wat doet dat met je?
“Ik ben bezocht door de organisatie met de vraag of ik mee wil doen. Daar hoefde ik niet lang over na te denken. Het is een eer en bovendien hartstikke leuk. Het geeft ons bedrijf extra exposure en dat is belangrijk.”

Hoe kun je de Rooise Boerderij het best typeren?
“Gastronomisch, gemoedelijk en gastvrij. Dat omvat eigenlijk alles waar wij voor staan. Het is inmiddels alweer vijf jaar geleden dat we hier zijn gestart. Vanaf de eerste dag hebben we gekeken hoe we ons het best zouden kunnen positioneren. In Sint-Oedenrode, maar ook daar buiten. Hoe is de markt? Wat wil de gast? Wat willen we uitstralen? Daar zijn we veel mee bezig geweest.”

Na hoeveel tijd merkte je dat jullie visie succes had?
‘Vrijwel direct. Vanaf dag één hebben we een goede bezetting gehad. Voorheen was de drempel wat hoger. Die hebben we duidelijk en bewust verlaagd. Sint-Oedenrode heeft ons geweldig ontvangen. Wij hebben gezorgd voor goede medewerkers, oprechte aandacht en een goede ambiance. Daarnaast zijn het pand en de locatie natuurlijk fantastisch.”

Hoe houden jullie het niveau vast?
“Door te blijven verrassen en door scherp te blijven op de kwaliteit van ons product. Daarnaast is bij ons de aandacht echt gemeend. Je ziet hier geen fake-smile. Daar staan we om bekend. We proberen de verwachtingen van onze gasten iedere keer te overtreffen zodat ze vanzelf een ambassadeur van De Rooise Boerderij worden en anderen vertellen hoe fijn ze het hebben gehad.”

Wat vind je van het ondernemersklimaat in Sint-Oedenrode?
“Rooi heeft een heel goed ondernemersklimaat. Er zitten hier veel goede ondernemers die elkaar versterken. Hier wordt veel energie in gestoken.”