Jan Vervoort 40 jaar bij Van de Ven Accountants I Adviseurs

Roois nieuws
Jan Vervoort is donderdag 1 augustus a.s. 40 jaar in dienst als salarisadministrateur bij Van de Ven Accountants I Adviseurs in Sint-Oedenrode.

Op 16-jarige leeftijd kwam Jan rechtstreeks van de Mulo in dienst bij Accountantskantoor Van Oers en Van de Ven. Het kantoor was toen nog gevestigd aan de Borchmolendijk en er waren zes mensen werkzaam. Via Accountantskantoor Van de Ven en Van Kempen is het uiteindelijk in 2004 Van de Ven Accountants | Adviseurs geworden. Het kantoor is nu gevestigd aan de Jan Tinbergenstraat 4 en Jan werkt daar samen met 34 collega’s. Al die jaren is Jan Vervoort verantwoordelijk voor de salarisadministraties van de klanten van het accountantskantoor. Intern, maar ook bij veel klanten, is Jan dan ook beter bekend als “Jan van de lonen”.

In het begin was het bijhouden van een salarisadministratie nog relatief eenvoudig. Dat was maar goed ook want automatisering was toen nog iets wat alleen voor de hele grote bedrijven was weggelegd. Alles moest toen nog handmatig gebeuren. In het midden van de tachtiger jaren werd de salarisadministratie van de eerste klanten geautomatiseerd verwerkt. In eerste instantie nog alleen de grotere klanten en bij een extern computercentrum. Vanaf 1987 worden alle salarisadministraties geautomatiseerd verwerkt op een eigen computersysteem. Momenteel heeft Jan Vervoort bij Van de Ven Accountants I Adviseurs samen met drie collega’s ruim 450 salarisadministraties onder zijn hoede met in totaal ongeveer 2.000 werknemers. Door de jaren heen heeft Jan diverse cursussen gevolgd om de steeds maar wijzigende regelgeving bij te kunnen houden. Wat te denken van bijvoorbeeld alle verschillende CAO’s, privatisering van de ziektewet, het WAO-gat, wel of geen eigenrisicodrager WIA e.d. Daarnaast is Jan als deskundige nauw betrokken bij alle advisering over personeelszaken bij klanten van Van de Ven Accountants I Adviseurs. Dit bestaat uit de aanname van personeel, het arbeidscontract, het begeleiden van looncontroles, keuze van een ziekteverzuimverzekering, selectie van een Arbo-dienst, maar ook het afwikkelen van een ontslagaanvraag hoort daarbij.

Persoonlijke betrokkenheid en een korte doorlooptijd is daarbij altijd nog zijn motto.
Op vrijdag 16 augustus zal Jan Vervoort door directie en collega’s van Van de Ven Accountants I Adviseurs op gepaste wijze in de bloemetjes worden gezet.