Martin van Hastenberg.
Martin van Hastenberg. Foto: Pleuni van der Pas

De nieuwe voorzitter stelt zich voor…

Recreatie en Toerisme Recreatie en toerisme

Sint-Oedenrode - De organisatie Natuurlijk! Sint-Oedenrode is dit jaar druk bezig geweest met het formeren van een nieuw bestuur. Het enige wat nog ontbrak was een voorzitter. Inmiddels is die gevonden in de persoon van Martin van Hastenberg. DeMooiRooiKrant zocht hem op.

Sint-Oedenrode betekent voor mij…
Gastvrijheid en gezelligheid. Het dorp waar ik geboren ben en bijna mijn hele leven al heb gewoond. Enorm veel activiteiten en enthousiaste mensen. Daarnaast een plek om in de natuur tot rust te komen, wandelend door het Vressels bos, de Moerkuilen, de heide enz.

Mijn ambitie met N!SO.
Verbinden, verbinden. Om ervoor te zorgen dat iedereen die het beste voor heeft met Rooi goed samenwerkt. Geboren en getogen in Nijnsel, ben ik verwend met onze prachtige omgeving en realiseer me niet altijd wat voor een voorrecht het is hier te wonen. Als ik dan weer eens op reis ben en me realiseer hoe goed het is om weer thuis te komen. Die omgeving en dat gevoel bij een breder publiek onder de aandacht brengen en toegankelijk maken. Dus ik wil graag alle energie die er is ook daadwerkelijk positief in kunnen zetten om samen iets te bereiken.

Deze persoon uit Rooi zou ik graag spreken en waarom?
Sint Oda. Een historische figuur waar we niet alleen onze naam maar nog veel meer aan te danken hebben. Vooral nu we bezig zijn met het maken van een speelfilm over ons dorp waarbij Oda een belangrijke rol speelt, wordt het belang van een aantal verschillende historische plekken zeer duidelijk. Ik zou haar graag willen vragen hoe zij meer dan 1300 jaar geleden de gastvrijheid van de Rooienaren heeft ervaren. En vooral wat haar hier in Rooi gehouden heeft.