Afbeelding

Paardenstront gevaarlijk voor een hond

Natuur Natuur en milieu

Sint-Oedenrode – Hondenbezitters hebben er vast en zeker al eens met afgrijzen naar staan kijken wanneer hun trouwe viervoeter aan het eten is van een flinke paardenvijg. Ze vinden het vaak lekker, omdat er resten inzitten van paardenvoeding die honden wel kunnen bekoren. Er ligt echter gevaar op de loer. Paardenmest kan gevaarlijk zijn. Deze week overleed een hond van een Rooise hondenbezitter. Wat bleek? Het paard was even daarvoor ontwormd.

Laat je hond dus nooit paardenpoep eten. Wanneer een paard ontwormd is, of andere medicatie heeft gehad, kan het voor de hond fatale gevolgen hebben wanneer die de uitwerpselen tot zich neemt. Aangezien paarden meestal om de zes weken ontwormd worden, is de kans op gevaarlijke uitwerpselen voor honden groot. Niet alleen bepaalde medicatie zorgt voor gevaar. De mest kan ook parasieten bevatten waar de hond ziek van kan worden.

Wanneer je hond zich niet door je laat tegenhouden of stiekem toch van de paardenpoep heeft gegeten is de kans aanwezig dat hij klachten krijgt. Dat kan zijn braken, diarree, slechte adem, suffe indruk, geen eetlust of krampen. Het is dan aan te raden om naar de dierenarts te gaan.