De basisschool in Eerschot
De basisschool in Eerschot

Basisschool Eerschot op weg brede school

Ingezonden

Sint-Oedenrode - Afgelopen vrijdag is er een belangrijke stap gezet voor basisschool Eerschot in het kader van de realisering "brede-school-situatie". Twee groepen zijn intern verhuisd.

De vertrouwde plek in het rechtergedeelte van het schoolgebouw (lokaal beneden en lokaal boven) werd verlaten. Al het meubilair en allerlei materialen werden met hulp van ouders overgebracht naar de nieuwe lokalen, die aangebracht zijn in het voormalig speellokaal van de onderbouw. Hierdoor is de weg vrij gemaakt voor de inpandige veranderingen in de stijl van De Verbinding, die m.i.v. het nieuwe schooljaar de kinderdagopvang, peuteropvang, tussenschoolse- en buitenschoolse opvang voor Eerschot gaat organiseren.

Voor de school betekent de inpandige verhuizing het terugbrengen van een oorspronkelijke situatie. Voor 1992 was er geen speellokaal in het schoolgebouw, maar waren er gewoon twee klaslokalen op die plek. Vanwege de integratie kleuterschool-basisschool werd er in 1992 een interne verbouwing gerealiseerd, waardoor van twee lokalen één speellokaal werd gemaakt. Nu is deze situatie omgekeerd. In de nieuwe situatie behoudt de school twaalf groepslokalen en de gymzaal wordt nu de hele week volledig gebruikt, doordat ook de kleutergroepen daar hun bewegingslessen hebben.

Binnenkort zal ook aan de buitenkant een belangrijke verandering ontstaan. Uitbreiding van parkeerplaatsen is noodzakelijk en er komt een speciale speelplek voor de kinderopvang aan de voorzijde van het schoolgebouw. Veranderingen die de basis vormen voor een toekomstige samenwerking tussen school en kinderopvang en die beantwoordt aan de behoeften van de ouders.