Ger van de Wijdeven (l) en Wil van Den Dungen (r) bij de ingang van de volkstuinen
Ger van de Wijdeven (l) en Wil van Den Dungen (r) bij de ingang van de volkstuinen Foto: Hans van den Wijngaard

Een volkstuin is er voor iedereen

Human Interest Human interest

Sint-Oedenrode - Wat is er mooier en lekkerder dan groenten en fruit uit je eigen tuin te eten. Helaas zijn de tuinen tegenwoordig een stuk kleiner dan zeg maar tachtig jaar geleden en is het niet voor iedereen weggelegd om uit eigen tuin te eten. Toch zijn er genoeg Rooienaren die een eigen volkstuin hebben. We volgen ‘De Rooise tuinvereniging’ een jaar lang en kijken met oude en ervaren, met jonge en beginnende volkstuinders wat er allemaal komt kijken bij het hebben en onderhouden van een eigen moestuin. Vandaag deel 1, daarin praten we met voorzitter Ger van de Wijdeven en Wil van Den Dungen, de tuinbeheerder.

De volkstuinen van ‘De Rooise tuinvereniging’ liggen wat verscholen een eindje van het Cathalijnepad. Niet onzichtbaar, maar zeker ook niet opvallend. Dat doet aan de populariteit van het tuinieren niets af, want al jaren heeft de vereniging een wachtlijst voor nieuwe leden. “Dat klopt”, bevestigt Ger van de Wijdeven. “We hebben nog een wachtlijst, maar die hebben we als het een beetje meezit aan het einde van dit jaar weggewerkt. Met Henk Wiersma, de eigenaar van de grond, hebben we afspraken gemaakt en vanaf 2021 krijgen we extra grond ter beschikking. Dat zou voldoende moeten zijn om de wachtlijst zoals we die nu hebben helemaal weg te werken. Mogelijk dat we zelfs nog wel een paar plaatsen leeg hebben en dat er dan meer nieuwe leden bij de vereniging kunnen aansluiten”.

Zoals genoemd is er komend jaar mogelijk weer ruimte in de tuin voor nieuwe leden. Hebt u interesse of kent u iemand die interesse heeft, neem dan contact op met de tuinbeheerder Wil van Den Dungen 06-4817 9520.

Afbeelding
Afbeelding