Afbeelding

Ik hou van mijn vak: Rob van der Heijden

Human Interest

Sint-Oedenrode - In de rubriek 'Ik hou van mijn vak' komen Rooienaren aan het woord die wat vertellen over hun beroep. Dit keer een interview met Rob van der Heijden. Hij vertelt over zijn werk als Product Designer, waarbij hij met zijn passie voor het ontwerpen en ontwikkelen van producten is uitgegroeid tot echte ondernemer.

In gesprek met: Rob van der Heijden

Beroep? "Industrieel Product Designer & Ondernemer. Als product designer ben ik verantwoordelijk voor de ontwikkeling en realisatie van nieuwe en bestaande producten. Hierbij komen allerlei aspecten kijken, zoals techniek, design en marketing."

Waar werk je? "Samen met twee andere compagnons heb ik het bedrijf Luxcom opgezet. Wij produceren zeer hoogwaardige en exclusieve maatwerk producten voor verschillende markten. Al deze producten zijn gemaakt van een speciaal ontwikkeld composiet. Hierbij moet je denken aan: tuinmuren, meubels, buitenverblijven en producten voor in de bouw. Ook heb ik nog mijn eigen design studio RHID wat staat voor "Rob van der Heijden Industrial Design". Hier houd ik me vooral bezig met foto en videografie."

Hoe lang werk je al op deze plek? "Vanaf 2013 werk ik voor mezelf, in eerste instantie ben ik part-time begonnen bij Luxcom. Toen we zagen dat product aansloeg in de markt ben ik me hier volledig op gaan focussen."

Lees woensdag verder in DeMooiRooiKrant