Voor: Tom en Bart (r) van KaathovenStaand: Gerard Kuijpers (l) en Rinus van der Heijden (3e v. l.) RBM-bier, Eric van den Hurk (2e v, l.) en Marleen van Pelt (r)
Voor: Tom en Bart (r) van KaathovenStaand: Gerard Kuijpers (l) en Rinus van der Heijden (3e v. l.) RBM-bier, Eric van den Hurk (2e v, l.) en Marleen van Pelt (r) Foto: Hans van den Wijngaard

Grootste beurs van exotische planten komt naar Rooi

Evenementen Evenementen

Sint-Oedenrode – Bij de Gasthuishoeve wordt op tweede Pinksterdag een beurs gehouden met als thema exotische planten. De beurs werd in het verleden altijd in Haps gehouden en is de grootste van de Benelux. Naast de exotische planten zijn die dag ook veel oude ambachten te zien op de beurs die mensen uit het hele land en zelfs uit het buitenland trekt.

De beurs draaide voor corona al ruim tien jaar in Haps. De organisator van die beurs vond het mede gezien zijn leeftijd een mooi moment om het stokje over te dragen. Voor Rooienaar Bart van Kaathoven was dit op het lijf geschreven en hij zag in Eric van den Hurk van de Gasthuishoeve de juiste partner om de beurs naar Rooi te halen. Op de beurs zullen ruim dertig standhouders vertegenwoordigd zijn. Grotendeels particulieren die zich hobbymatig bezighouden met het kweken van exotische planten, maar er zijn ook een flink aantal bedrijven dat zich op dit marktsegment richt.

Bart van Kaathoven legt uit dat een groot deel van de honderden exotische planten die op tweede pinksterdag bij de Gasthuishoeve te zien zijn een tropische en subtropische oorsprong hebben. “Exotisch betekent letterlijk, niet van hier en daarmee zijn er zeker ook veel planten te zien die uit de oosterse cultuur komen. Daar zijn ook planten bij die allesbehalve tropisch zijn. Maar eerlijk is eerlijk, het leeuwendeel van de planten doen het vooral in de warme gebieden goed. 

De exotische plantenbeurs wordt gehouden op tweede pinksterdag bij de Gasthuishoeve, Kremselen 2, Sint-Oedenrode. De poort gaat om 11:00 uur open en u bent tot 17:00 uur welkom. De toegang is gratis en u kunt als u toch op de Gasthuishoeve bent, natuurlijk altijd een hapje en een drankje pakken.

Lees het hele verhaal in de DeMooiRooiKrant