Dit jaar is er een Oranjemarkt aan de Heuvel.
Dit jaar is er een Oranjemarkt aan de Heuvel. Foto: Sem van der Kallen

Oranjemarkt en Oranjefeesten in Rooi

Evenementen

Sint-Oedenrode - Nu we weer teruggekeerd zijn naar het normale leven kunnen we in 2022 weer Koningsdag vieren. Wederom is het de Oranje Vereniging gelukt een mooi Koningsdagprogramma samen te stellen voor alle inwoners van Sint-Oedenrode en belangstellenden uit de regio

Programma Koningsdag
Om 10.00 uur wordt Koningsdag geopend. Op het Oranjeplein wordt de Nederlandse vlag en de vlag van Meierijstad gehesen en is de Ollandse dorpskapel aanwezig om het Wilhelmus ten gehore te brengen. Bij de opening zijn alle gedecoreerden en inwoners met een gemeentelijke onderscheiding uitgenodigd dit bij te wonen. Om 10.15 uur staat de bus klaar om alle gedecoreerden en partners gratis naar de viering van Koningsdag naar de Noordkade in Veghel te brengen. Het Oranje comité nodigt alle gedecoreerden en inwoners met een gemeentelijke onderscheiding van harte uit om bij de opening van Koningsdag bij te wonen.

V.a. 10.30 uur gaat de Oranjemarkt open. Dit jaar is voor een ander opstelling van de kramen gekozen. Vanaf De Beurs komen de marktkramen richting de Markt te staan. Zowel links als rechts. Wil je een kraam huren dan kun je dat doen bij ‘t Roois Gasthuisje of bij bouwmarkt Forum aan de Liempdseweg. Op diverse plaatsen vanaf de Hertog Hendrikstraat tot de markt komen springkussens te staan waar jeugd van diverse leeftijden zich op uit kunnen leven. Op de markt voor het Kruidvat is er ‘s middags een clown en circustheater. Voor het oude gemeentehuis op de markt is er een lasergame op locatie. Een prachtig spel voor jongeren die daar gratis aan deel kunnen nemen. Ook bij ‘t Roois Gasthuisje zijn activiteiten. Je kunt er stoepkrijten, zelf bij de pomp gratis limonade krijgen/maken en je kunt er je laten schminken. Op het Oranje Plein is live muziek van Esther van Heeswijk. Ook daar kun je stoepkrijten en al v.a. 10.30 uur deelnemen aan de fietstocht. Voor alle jeugdige deelnemers is er een mooi aandenken en wat lekkers na afloop. Bij Odendael is er v.a. 10.30 uur een Oranje-concert, verzorgd door de Olandse dorpskapel, ‘s middags is het kaarten en ‘s avonds kienen. De Rooise horeca opent haar terrassen en mogelijk is er gezellige muziek. Zoals u hebt kunnen lezen is er een bruisend Koningsdagprogramma. Wat zou het fijn zijn als de weergoden ons goed gezind zouden zijn. Dan wordt Koningsdag een feest voor jong en oud.