Erry Dortmans
Erry Dortmans Foto:

Een klein beetje het Rijksmuseumgevoel in Sint-Oedenrode

Cultuur Kunst en Cultuur

Sint-Oedenrode - Om het gevoel van het Rijksmuseum te ervaren, hoeven we deze keer niet naar Amsterdam. Wel zo handig in deze tijd. Dicht bij huis kunnen we het ervaren. Het Melkmeisje, het prachtige Rembrandtlicht en bovendien afgebeeld in herkenbare Rooise geportretteerden. 

Door: Caroline van der Linden

Afgelopen donderdag stelde de Rooise fotografe Erry Dortmans haar kunstzinnige portretten tentoon in Ontmoetingscentrum Creatief Rooi aan de Borchgrave. Na een gedegen voorbereiding werd haar fotoproject werkelijkheid “De Rooise mens voor de lens”. Rooienaren gefotografeerd in Rembrandtstijl. Niet alleen de expositie van haar werken waren te bewonderen, maar tevens haar eigen boek. Dit is de gehele maand augustus in te zien en verkrijgbaar tijdens de expositie in Ontmoetingscentrum Creatief Rooi. Het was dan ook een levendige boel in het pittoreske straatje, waar vrienden, collega’s en andere geïnteresseerden, graag een kijkje kwamen nemen.

Erry geeft aan de openingsavond als erg positief te hebben ervaren en het zelfs een plaatsje heeft moeten geven. “Al die aandacht, is het dat wel waard?” vertelt ze onder de indruk. Ze heeft er dan ook lang naartoe gewerkt, voordat ze dit waar kon maken. “Toen de avond bijna van start ging en ik voor het ontmoetingscentrum stond, dacht ik, zo moet Rembrandt zich ook gevoeld hebben. Als hij toen wist dat hij ons nu nog zo kon inspireren en hoeveel miljoenen mensen zijn doeken nog steeds bezichtigen, dat is toch onvoorstelbaar. Voor mij vielen alle stukjes door deze expositie samen. Het ervaren dat mijn studie aan de fotovakschool echt de moeite waard is geweest, ook al zie ik het nog steeds als mijn hobby. Het samen kunnen werken met mijn studiemaatje Ruud Hulsebos.” Ruud die de technische kant en de afdruktechnieken van de fine art doeken samen met haar voor deze expositie heeft uitgevoerd. “We versterken elkaar in onze hobby en passie en om dit dan samen te doen, dat geeft me veel voldoening.”

Lees woensdag het hele artikel in DeMooiRooiKrant

Afbeelding
Afbeelding