Afbeelding
Foto: jos van nunen

Help Polyhymnia aan oefenmateriaal

Cultuur Kunst en Cultuur

Sint-Oedenrode- Van 28 mei tot en met 5 juni doet Gemengd Koor Polyhymnia mee aan de jaarlijkse actie van het Prins Bernhard Cultuurfonds. In totaal collecteren 1182 organisaties in het hele land om geld op te halen voor lokale cultuur en natuur. De collecte is dit jaar voor de tweede keer mobiel, via appjes, mailtjes, social media en via een QR code op de website. De opbrengst van de actie is voor de organisaties die actievoeren. Polyhymnia voert actie voor de aanschaf van oefenmateriaal voor de koorleden. Het koor heeft immers al meer dan een jaar niet met elkaar kunnen zingen.

Wat doet een jaar niet zingen met je stem? En hoeveel tijd kost het om de koorpartijen weer op te halen? Met het oefenmateriaal dat het koor wil aanschaffen kunnen de leden versneld de partijen instuderen, thuis maar ook tijdens de wekelijkse repetitieavonden. En dan langzamerhand weer aan een concertoptreden gaan denken. Het lijkt nog een droom voor de 50 koorleden, maar iedereen hoopt dat het snel werkelijkheid wordt.

Het Prins Bernhard Cultuurfonds organiseert al sinds 1946 de Anjeractie. Het is de oudste collecte van Nederland. Ieder jaar collecteren honderden organisaties voor hun vereniging én voor het Cultuurfonds. Vorig jaar is de actie voor het eerst mobiel georganiseerd: geen bussen en collectanten meer langs de deur. Het Cultuurfonds gaat op diezelfde voet verder. Het is veiliger voor de collectant én makkelijker voor de organisatie. Er is nog steeds grote noodzaak om lokale cultuurorganisaties te steunen. Vandaar dat het Cultuurfonds de hele netto opbrengst weer teruggeeft aan de organisaties die collecteren. Vanaf 28 mei kunt u koor Polyhymnia steunen met een (kleine) financiële bijdrage via de QR-code op www.koorpolyhymnia.nl.