Tanno in zijn werkomgeving,
Tanno in zijn werkomgeving, Foto: Photographer: Marc van Beek

Travo Coaching is er klaar voor, jij ook?

Commcercieel Op de koffie bij...

Sint-Oedenrode - Bij een gezonde levensstijl horen gezonde gewoontes, gevarieerd eten en voldoende bewegen. We weten het allemaal, maar om het dagelijks zelfstandig uit te voeren valt niet altijd mee. Hoe mooi is het dan als je met wat extra hulp je doelen of je motivatie om te gaan sporten wel kunt bereiken. 

Door: Caroline van der Linden

Tanno Jakobs van Travo Coaching brengt samen met jou in kaart wat gezond zijn voor jou inhoud en bouwt daaromheen samen met jou een duurzaam en efficiënt levenspatroon. In Sportcentrum van den Oever aan de Koninginnelaan ontmoeten we elkaar en hoor ik hoe hij te werk gaat. “Als personal coach zorg ik voor één-op-één begeleiding. De focus leg ik volledig op de doelen die je zelf wil bereiken. Deze bepalen we samen en we zorgen ervoor dat deze ook daadwerkelijk behaald worden. Samen doorlopen we alle opties en achterhalen we het probleem. Ik coach namelijk op de oorzaak in plaats van het gevolg. De opzet is om op langere termijn succes te ervaren, en niet na een paar maanden weer terug bij af te zijn.”

Tijdens ons gesprek wordt al snel duidelijk dat Tanno inderdaad echt gaat voor het resultaat en dat je niet bij hem moet zijn om zomaar een beetje relaxed te sporten. “Het gaat om een intensief traject”, bevestigt hij. “Het is de bedoeling dat iemand een stabieler leven krijgt en daarvoor dien je in veel gevallen grote veranderingen te ondergaan. Dit maak ik samen met je waar, door training en voeding, waar de naam Travo dan ook van afgeleid is.

Tanno vertelt dat hij op zeventienjarige leeftijd begon met zijn sportopleiding met als visie om als sportinstructeur bij defensie aan de slag te gaan. Aangezien hij altijd enorm genoot van het sporten en zijn lichaam goed afgetraind was, zette hij zich tijdens zijn opleiding ook nog enige jaren in als fitnessmodel. “Door middel van de krachttrainingen die ik deed, ben ik steeds meer de positieve effecten van het sporten gaan ontdekken en ontstond er interesse in de psychologie erachter. Dit leidde ertoe dat ik meer de kant van het coachen en begeleiden op ging. Net voor de lockdown op 13 maart studeerde ik af en in juni ben ik voor mezelf begonnen.

Als ik om me heen kijk zie ik steeds meer mensen die restricties in hun lijf ondervinden en zich hierdoor niet prettig voelen. Dat is wat ik graag anders wil zie. Het gaat er niet om een fotomodel te zijn, maar dat je gaat beseffen dat gezondheid geen finish heeft, dat het niet een getal is, maar vooral een bewustwording van wat je dagelijks doet voor je gezondheid. Het is niet de bedoeling dat je op dieet gaat, maar wel dat je je leven wil omgooien om weer blij te zijn met jezelf. Dat is de visie die ik uit wil dragen.

Ik begeleid nu voornamelijk mensen met overwicht en obesitas tussen de 25 en 55 jaar. Daarbij zie ik dat het “Ik wil afvallen” vaak alleen de buitenkant is en dat er veel meer achter zit. Zo kijk ik bijvoorbeeld terug naar vroeger. Niet naar wat er mis ging, maar juist naar wat er goed ging. Hoe ging het eten binnen het gezin? Mocht je snel van tafel of moest je juist kost wat kost je hele bord leeg eten? Wat heb je al ooit eerder gedaan om af te vallen en wat werkte er toen? Die punten licht ik eruit. Ik gebruik geen vooraf geschreven schema’s of diëten, maar werk op maat, want iedereen is nou eenmaal anders en wat je doet moet bij je passen.

Ik heb ontzettend dankbaar werk, ik heb onlangs een jongen begeleid met een gewicht ruim boven de honderd kilo. De eerste keer dat hij hieronder kwam, was zo’n mooi moment, dat kan ik eigenlijk niet in woorden omschrijven. Ik zie hem nog binnen komen, niet lekker in z’n vel, alles zat tegen en dan zie je na gerichte coaching en hard werken die verandering. En dan niet alleen in zijn gewicht, maar alles wat er aan vast hangt. Van hoe je jezelf voelt tot wat je daardoor in je dagelijks leven durft te ondernemen. Het is geweldig om daar samen naartoe te werken.”

Wil jij ook in contact komen met Tanno Jakobs, stuur dan een mailtje naar info@travocoaching.nl of neem telefonisch contact op via 06-20525645. Voor meer informatie kijk op www.travocoaching.nl