Logo mooirooi.nl
   | Fotonummer: 14a190
Foto:
Historie

Herdenking bij Britse gesneuvelden Sint-Oedenrode

Sint-Oedenrode - Op woensdag 18 september om 09:15 uur (vlak na aankomst van de Britse voertuigen) zal de jaarlijkse herdenking plaats vinden op het kerkhof van de Martinus kerk bij de graven van de gesneuvelde Britten. In tegenstelling tot andere jaren is dit dus niet direct na de herdenking op zondag op de Corridor. Op zondag, 15 september om 12:50 uur, zal het een Amerikaans karakter hebben en de ceremonie op woensdag, 18 september, heeft een Brits karakter.

De ceremonie op het kerkhof wordt er een met een bijzonder programma: er zijn vertegenwoordigers van een Britse veteranenorganisatie aanwezig om een krans te leggen voor de gesneuvelden. Maar heel bijzonder is ook dat er familie (broer) aanwezig is van Raymond Adams, één van de gesneuvelden die daar begraven ligt. Verder zal er o.a. medewerking zijn van kinderen van de Odaschool en zal het opgeluisterd worden door zang en muziek. Aan het eind van de ceremonie zal er ook iets 'heel persoonlijks' worden onthuld.

De Oranjevereniging Sint-Oedenrode wil iedereen, middels dit bericht, graag uitnodigen om bij deze herdenking aanwezig te zijn (alsmede bij de herdenking op zondag)!

Uiteindelijk leven wij in vrijheid waar degene die daar begraven liggen de hoogste prijs voor betaald hebben.

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Gaat u met Kerst uit eten?Reageren!