Logo mooirooi.nl
Deze groep heeft ervaren hoe biowalking werkt.   | Fotonummer: fc792a
Deze groep heeft ervaren hoe biowalking werkt. (Foto: Connie Smits)
Natuur en Milieu

Fit blijven met Biowalking

Sint-Oedenrode - Vanaf 6 september start IVN Sint-Oedenrode weer met de activiteit Biowalking, een maandelijkse groepswandeling in de natuur voor mensen met een chronische ziekte. Dit gebeurt onder begeleiding van een IVN-gids en een zorgverlener.

Biowalking is bedoeld voor mensen uit Meierijstad die diabetes type 2, COPD of (risico op) hart- en vaatziekten hebben en meer willen bewegen en fit willen blijven. 

Gezond bewegen in de natuur
Biowalking is een bijzondere combinatie van bewegen, buiten zijn en gezelligheid. Deelnemers bouwen conditie op, vergroten hun zelfvertrouwen en wisselen ervaringen met elkaar uit. Ze leren net dat stapje meer te zetten. Biowalking stimuleert ook mensen zelf te gaan wandelen. Van de zorgverlener krijgen de deelnemers advies over voeding, beweging of medicijngebruik. Onderweg vertelt de IVN-gids van alles over flora, fauna en landschap van het natuurgebied. 

De vier wandelingen zijn 's vrijdags van 10.00-12.00 uur op 6 september, 4 oktober, 1 november en 6 december. Na de wandeling is het nog even napraten onder het genot van een kop koffie/thee. De kosten bedragen € 12,50 per persoon. Een begeleider kan ook deelnemen.

Wandelt u mee?
Voor informatie over deelname en aanmelding kunt u contact opnemen met Connie Smits via biowalking.ivnrooi@gmail.com. Meer informatie is ook op www.ivnrooi.nl te lezen.

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Ziet u drugsgebruik in uw omgeving?Reageren!