Logo mooirooi.nl
Roy aan het werk in zijn werkplaats.   | Fotonummer: 603d0e
Roy aan het werk in zijn werkplaats. (Foto: Jos van Nunen)
Op de koffie bij...

Op de koffie bij: Autobedrijf Roy Heere

Sint-Oedenrode - We schuiven dit keer aan bij Roy Heere van het gelijknamige autobedrijf. "Bij wie?" zal menige Rooienaar wellicht denken. Want al staat het bedrijfspand al decennia als autobedrijf op dezelfde locatie aan de Eversestraat, Roy zelf heeft het bedrijf pas 2 ½ jaar geleden overgenomen van Herman Kraaijvanger, een naam die velen wél bekend in de oren zal klinken. "Veel nieuwe klanten die voor het eerst bij de garage komen zeggen vaak als eerste: oh, dat had ik niet verwacht, zo'n moderne garage hier achter. Dát is vooral de reden dat ik mezelf even op deze manier aan Rooi wil voorstellen" zegt hij bij binnenkomst. "Ik ben wel een geboren en getogen Rooienaar, maar woon sinds vier jaar in 'd Eerd en dan schiet het ook niet op met de naamsbekendheid."

Door: Jan Egmond

Er staan behoorlijk wat auto's voor de werkplaats en regelmatig lopen er klanten af en aan. "Het is gewoon hartstikke druk" geeft Roy tevreden aan. Hij heeft een vaste monteur in dienst en kan het daardoor wel bijbenen. "Af en toe gaat het maar nét, maar we hebben gelukkig nog nooit 'nee' hoeven te verkopen aan onze vaste klanten". Voor die vaste klanten is Roy Heere een begrip, zo blijkt uit de reviews op Google. Met 4,8 van de 5 sterren heeft hij een score waar menig garagehouder jaloers op zal zijn.

Roy heeft het vak van jongs af aan geleerd, lang voordat hij zijn diploma eerste monteur haalde. "Toen ik elf jaar was, liep ik hier al binnen om mee te helpen en te sleutelen. Ook thuis sleutelde ik al van jongs af aan, met brommertjes. Ik heb ook nooit een andere werkgever gehad. Je zou kunnen zeggen dat ik hiermee vergroeid ben, ja."

Iedere klant en elke auto is bij Roy welkom. Maar als alle automerken hem even lief zijn, is er dan wel iets waarmee zijn autobedrijf zich onderscheidt van andere? Daarover hoeft hij geen seconde na te denken. "Onze app! Die werkt zó makkelijk. Iedereen kan met zijn telefoon direct een afspraak inplannen. De app herinnert je ook als het weer tijd is voor de APK. Dat is ook eigenbelang hoor. Veel klanten hebben mijn privé telefoonnummer. Bellen mag natuurlijk altijd, maar als ze me in het weekend of 's avonds bellen heb ik de agenda niet bij de hand. Veel klanten sturen me een Whatsappberichtje in het weekend, maar via onze eigen app kunnen ze direct zien wanneer er ruimte is in de agenda, en inplannen. Ze zeggen wel eens dat ik goed kan multitasken, dat zie je bij een man niet vaak haha. Maar als iedereen zelf inplant kan ik beter doorwerken én mijn hoofd beter bij mijn werk houden. Als er een lampje op het dashboard gaat branden vind je op de app de betekenis daarvan, via de live-chat zijn we voor vragen makkelijk te bereiken en daarmee kun je eventueel ook een foto sturen."

Hij is ook trots op zijn website https://www.autobedrijfroyheere.nl/ en een gratis leenauto voor zijn klanten is bij hem een standaard service. "Ik heb er drie staan."

De vriendin van Roy doet op maandagochtend zijn boekhouding, ze hebben samen een dochtertje en nummer twee is onderweg. Roy's werk is ontstaan uit zijn hobby, maar dat is niet de enige en dat kun je wel zien aan zijn atletische postuur. "Ik ga bijna iedere ochtend om 7u naar de fitness en ik mountainbike twee keer per week

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Ziet u drugsgebruik in uw omgeving?Reageren!