Logo mooirooi.nl
Tess van Berkel   | Fotonummer: 2966ef
Tess van Berkel (Foto: )
Sport

Geslaagd concours Rooise ruiters

Sint-Oedenrode - Vier dagen lang stond Manege de Pijnhorst in het teken van de springsport. Het mooie weer en de prachtige sport resulteerde in een geslaagd concours.

Op de eerste dag, Hemelvaartsdag, stond de prestigieuze Maarten van den Bosch Memorial op het programma. Opgedragen aan oud-voorzitter Maarten van den Bosch werd deze 1.40m-rubriek voor de achtste keer verreden. In de barrage werd hard gereden en uiteindelijk bleef de wisselbeker in Rooise handen. Thom van Dijck streek met zijn Don Diablo de winst op.

De Rooise paardenruiters kwamen zelf ook in actie en wisten meerdere goede resultaten neer te zetten. Op zaterdag behaalde Isabel Geers met Obelix van 't Laar een vijfde plaats in de klasse B, Julia Geers eindigde op de vierde plaats met Ieke in de klasse L. In de laatste rubriek van drie dagen paardenspringsport, de klasse M, ging Willeke van der Velden met Imani met de winst naar huis. Pleun van der Vleuten en haar Gerdina wisten uiteindelijk vijfde te worden.

Op zondag, de vierde en laatste dag, kwamen de ponyspringruiters- en amazones in actie. Ook was er speciaal voor de allerkleinsten een bixiewedstrijd. Parcoursbouwer Ard van den Eertwegh had een mooi parcours uitgezet en gaf de jonge garde uitleg over het rijden van dit parcours zodat zij vervolgens zonder moeite de klus konden klaren.

Ook de Rooise ponyruiters waren succesvol dit weekend. Tessy van der Velden Jonkers en haar pony Tapas wist de klasse C-B te winnen en in de klasse B-L werd zij tweede met Tiësto. Ook July van der Velden Jonkers deed mee aan de wedstrijd bij Manege de Pijnhorst. Voor de allereerste keer reed ze een springwedstrijd met Tiësto. In de Bixie stuurde July haar pony knap foutloos rond. Ook de broertjes Luuk en Tim Bekkers met hun pony's Ginger van Equi Center en Twitter van Equicenter namen deel aan de Bixie, net zoals Liv van den Berk met Indigo, Britta Liebregts met Sunny Summer, Tess van Berkel met Coco, Jolie van Oss en Michelle Verbij met Centurion. Nienke Theuns en haar pony Allendara Thunder Beauty werden tweede in de klasse DE-B. Namens de Rooise Ruiters en Ponyruiters willen wij alle deelnemers, sponsoren, publiek én vrijwilligers bedanken!

De Rooise Ruiters en Ponyruiters kwamen ook nog op andere wedstrijden in actie. Suzanne Klomp en haar paard Annatrichta kwamen vorige week in Schijndel aan de start en werden tweede met 215,5 punten in de klasse Z1. Op Hemelvaartsdag is Liv van den Berk met haar pony Indigo afgereisd naar Asten voor een dressuurwedstrijd. Zij wisten daar een mooie tweede prijs te behalen. Met Pinksteren komt het nieuw opgerichte viertal in actie bestaande uit: Marloes van Stiphout, Marloes de Haas, Inge op 't Hei, Mariola Voorn en Suzanne Klomp. Zij komen op de selectiewedstrijd van 10 juni in Leende voor het eerst in actie in de klasse M en zij hopen zicht te kwalificeren voor de Brabantse Kampioenschappen.

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Welke van deze drie geselecteerde namen moet de nieuwe naam voor Prinsenzittingen 2020 worden?Reageren!