Logo mooirooi.nl
   | Fotonummer: d44e62

Zonneparken op platte bedrijfsdaken

Meierijstad - De discussie over het veranderende klimaat lijkt groter en groter te worden. Ook D66 Meierijstad voegt zich trots bij de klimaatdrammers. Met de motie "Meierijstad pakt kansen voor duurzame energieopwekking" wil de partij dat Meierijstad in 2050 energieneutraal is. Door middel van deze motie kunnen de, door Meierijstad zelf opgestelde, hogere doelen dan in de Regionale Energiestrategie worden opgepakt.

Duurzame energieopwekking draagt hier aan bij. Zo zijn er in Meierijstad veel bedrijven met een plat dak. Hier kunnen zonnepanelen en zonnepaneelfolie met gemak op worden geïnstalleerd.
Het installeren van zonnepanelen op daken is beter dan het plaatsen van zonneparken in het buitengebied, blijkt uit onderzoek. "Uit onderzoek van experts bleek dat zonneparken in het buitengebied, los van of het fraai is, ook nogal wat negatieve gevolgen heeft voor het bodemleven." zegt Pieter Siroen, lid van de werkgroep Botsende belangen in het buitengebied.
Fractievoorzitter Marrik van Rozendaal voegt daar aan toe: "Hoe makkelijk is het alternatief. Met het op grote schaal plaatsen van zonnepanelen op platte daken wordt in feite ook een zonnepark gecreëerd. Misschien wel het grootste zonne-energiepark van Nederland. Dit lijkt me op z'n minst het onderzoeken waard".
D66 hoopt met deze motie te bereiken dat het college in de gesprekken over een energiestrategie het opwekken door middel van zonnepanelen en folie ziet als een serieuze mogelijkheid. Ook zou D66 graag willen dat er in september 2019 een eigen, lokaal plan van aanpak wordt opgesteld om het 'energie opwekken via de platte daken van Meierijstad' ook daadwerkelijk te kunnen uitvoeren.

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Voor mij moet het Rooise zwembad in het centrum liggen.Reageren!