Logo mooirooi.nl
   | Fotonummer: 2d2c2c
Foto: Jos van Nunen

Bijzondere Bezigheden: Eiffeltorens van karton

Sint-Oedenrode - Onze oproep voor tips en contactgegevens van mensen met bijzondere bezigheden bleek niet aan dovemans-oren gericht. Het loopt nog niet meteen storm, maar langzaam druppelen de reacties binnen. Onbekend maakt onbemind, dus wie weet groeit het uit tot een echte kettingreactie. Dit keer in de schijnwerpers: Arie Korsten (74), met zijn hobby Eiffeltorens van karton.

Arie Korsten woont in Best, samen met zijn Leny, maar is in Rooi geboren en getogen. Velen zullen hem nog kennen als sologitarist bij de Dynamite Shadows. En anders wel van hun winkel in speelgoed en kantoorartikelen in Liempde. Een hobby ontstaat niet zomaar. En die van Arie is er een uit het boekje.

Bij binnenkomst in hun hoekwoning aan het Grasklokje komen de verhalen je tegemoet, voordat er een woord is gezegd. De huiskamertafel half gevuld met Eiffeltorens wordt overschaduwd door een twee meter veertig hoge Venus van Milo, geflankeerd door een miniatuur Stirling aangedreven aardoliepomp die in een Western niet zou misstaan. En hij werkt ook nog!!! "En ik ben van de catering en cleaning" flapt Leny er tussendoor, want rommel geeft het wel. "Van oorsprong ben ik schoenontwerper/modelleur", steekt Arie van wal. "Daarna hebben Leny en ik onze winkel in Liempde gehad." Een interview met Arie is meteen een interview met Leny, ook ná de winkel zijn ze een prima team gebleven.

Lees verder in DeMooiRooiKrant van komende woensdag

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Ik merk dat het vliegverkeer boven Rooi toeneemt…Reageren!