Logo mooirooi.nl
   | Fotonummer: a1a84e
Sport

Fiat-equipe trotseert hagel en sneeuw

Het Nijnselse Ruud Middel Rally Team nam afgelopen zaterdag deel aan de Visual Art Rally verreden rondom Barneveld. Omdat het de eerste samenwerking tussen rijder Ruud Middel en navigator Bart Stax betrof, besloot de equipe vooral rustig te beginnen. Ook vanwege de weersomstandigheden een verstandige keuze. 

Ruud: "We hebben alles gezien vandaag; zon, regen, hagel en zelfs natte sneeuw. Onze strategie om telkens op droogweerbanden van start te gaan pakte echter goed uit waardoor we ons tempo gedurende de rally op konden bouwen."
De snelle Fiat Grande Punto Abarth diesel gaf gedurende de 130 kilometer op snelheid, verdeeld over negen klassementsproeven, geen krimp en ook de samenwerking tussen rijder en navigator verliep boven verwachting. "Erg jammer dat we een paar kleine foutje gemaakt hebben en op één proef opgehouden werden door een langzamere deelnemer. Maar een 18e plaats in een startveld van 50 is boven verwachting", aldus Bart.
Nu zijn alle pijlen gericht op de thuiswedstrijd, de ELE Rally. Het serviceterrein en wedstrijdcentrum zullen dit jaar in Son gelegen zijn en de 16 klassementsproeven worden verreden op vrijdag 24 en zaterdag 25 mei. Voorafgaand zal het team nog een besloten test afwerken om 100% voorbereid aan de start te staan. Meer informatie is te vinden op de Facebook- en Instagram pagina van het team.
 

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Ik merk dat het vliegverkeer boven Rooi toeneemt…Reageren!