Logo mooirooi.nl
   | Fotonummer: 0ac6e8

Discussie over parkeernorm bij verplaatsing Albert Heijn

Sint-Oedenrode - Na een mediastilte van ruim twee jaar komt er eindelijk wat meer duidelijkheid naar buiten over de verplaatsing van de Albert Heijn van de Markt naar het terrein van De Leijer. Aanleiding hiervoor is de vaststelling van parkeernormen voor Meierijstad, waartegen projectontwikkelaar Okko namens AH-eigenaar Van Doormalen BV bezwaar maakt.

Voor Sint-Oedenrode hanteert het college een andere parkeernorm dan voor Schijndel en Veghel, omdat die laatste als 'matig stedelijk' worden aangemerkt en Sint-Oedenrode als 'weinig stedelijk', wat neerkomt op een hogere parkeernorm. Ook zou het autobezit in Sint-Oedenrode hoger liggen dan het landelijk gemiddelde. Voor de nieuwbouwplannen van AH betekent dat 71 parkeerplaatsen. AH denkt daar echter 99 parkeerplaatsen nodig te hebben. Geen probleem, stelt het college, maar de rest moet dan in de openbare ruimte, en moet je dan zelf betalen. En dáár heeft AH geen zin in.

Het onderwerp staat op de politieke agenda voor 24 januari. De raadscommissie mag er dan haar zegje over doen. Op 31 januari neemt de gemeenteraad de uiteindelijke beslissing over het bestemmingsplan, waar dit onderdeel van uitmaakt

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Ik merk dat het vliegverkeer boven Rooi toeneemt…Reageren!