Afbeelding
Foto: Henri van Weert

Nieuwe Jeugdnatuurwachters geïnstalleerd

Algemeen

Sint-Oedenrode - Zaterdag 15 december was de jaarlijkse kerstactiviteit van Jeugdnatuurwacht De Populier. De kinderen hebben ieder een mooi kerststuk gemaakt van natuurlijke materialen. Daarna werden de nieuwe leden officieel geïnstalleerd door wethouder Harry van Rooijen.

Elk jaar is het weer een verrassing wat voor een kerststukje de organiserende werkgroep heeft bedacht. Dit jaar was de basis een boomschijf, waarop de kinderen naar eigen inzicht met veel kerstgroen aan de slag konden. Menige tuin zal nu zijn opgesierd met zo'n kerststuk speciaal voor buiten, dat met toevoeging van vetbollen of pinda's ook voor vogels interessant zal zijn.
Wethouder van Rooijen vertelde de kinderen en hun aanwezige ouders daarna met hoeveel projecten de gemeente Meijerijstad bezig is. Zeker in zo'n grote gemeente met veel natuur is het belangrijk dat daarbij rekening gehouden wordt met natuur, milieu en klimaatverandering. Maar ook de kinderen en hun ouders kunnen hun steentje bijdragen, bijvoorbeeld met meer groen en minder tegels in de tuin en door geen blikjes buiten weg te gooien. De wethouder nam alle tijd om de tien nieuwe natuurwachters persoonlijk welkom te heten en van een Jeugdnatuurwacht-speldje te voorzien. Dit seizoen gaat er weer een mooie groep van in totaal 28 kinderen met hun leiders actief aan de slag bij De Populier.
Na de installatie was er nog een extra cadeautje, aangeboden door de Stichting Nationaal Landschap Het Groene Woud. Omdat Sint-Oedenrode helemaal in dat nationaal landschap ligt kregen de nieuwe leden en de anderen die dat nog niet hadden het Doeboek voor Groene Woudlopers. Hiermee kunnen de kinderen zelf actief aan de slag in de vele natuur die onze omgeving rijk is. De komende maanden zijn er nog diverse leuke activiteiten te verwachten voor de jeugdnatuurwachters. Ze gaan op bezoek bij een boomteler en een dierentuin, maar ook gaan ze zelf aan de slag met het planten van bomen op het eigen adoptieterrein en het timmeren van hun eigen nestkast voor een koolmees-familie. Kinderen vanaf groep 6 die zich nog willen aansluiten kunnen zich melden via jnwdepopulier@gmail.com.