Logo mooirooi.nl
   | Fotonummer: 36779a
Foto:
Sport

PHV Steeds Paraat knalt op NK

Sint-Oedenrode - Zaterdag 8 september was het zover. Na in juli een super certificaat behaald te hebben, hadden Mechelse herder Youp en Toon Renders zich in juli ook nog eens genomineerd om deel te nemen aan de Nederlandse Kampioenschappen in Eindhoven.

De spanning knetterde bij alle deelnemers het stadion uit. Youp en Toon maakte in de ochtend een goede start. Bijna foutloos doorliepen zij de oefeningen springen, zoeken en revieren. Tussen de middag werd door de vereniging de balans opgemaakt. Een podiumplek moest zeker haalbaar worden.
Na een korte pauze werden de deelnemers, pakwerkers en keurmeesters voorgesteld aan de duizenden aanwezigen in het stadion. Daar waar Yoep normaal in zijn spectaculaire stelwerk geen fouten maakte, maakte hij er nu twee. Niet te min genoot het publiek van de werkwijze waarop Youp de vluchtende pakwerker tot staan bracht en zelfs tegen de grond wist te werken.
Een van deze pakwerkers was Wesley Peters uit Sint-Oedenrode. "The Beast" wordt hij ook wel genoemd binnen de politiehondensport. Deze naam heeft hij wederom waargemaakt. Uitmuntend pakwerk werd door Wesley afgeleverd. Alle honden moesten bij hem van goede huizen komen. Wesley zorgde ervoor dat de hond niet zomaar Nederlands kampioen werd, maar dit echt moest verdienen. Dit werd door het publiek onderstreept met een dik applaus.
Dat zelfs de beste honden foutjes kunnen maken werd met de uitslag helaas bekend. Door de kleine fouten van Yoep, schoof hij van een podiumplaats op naar een tiende plaats. Niet te min is politiehondenvereniging Steeds Paraat super trots op Toon, Yoep en Wesley. Het NK bereiken lukt niet ieder jaar, dit is topsport waar je een goede gezonde vereniging voor nodig hebt.


Meer berichten
 

Wat vindt u?

Moet Rooi een nieuw zwembad krijgen?Reageren!