Dit is één van de foto's van Hans Vervloed
Dit is één van de foto's van Hans Vervloed Foto: Hans Vervloed

Expositie Hans Vervloed in Mariëndael

Algemeen

Sint-Oedenrode - Zondag 14 januari begint de eerste expositie van het Roois Kultuur Kontakt van het jaar 2018. De exposant is Rooienaar Hans Vervloed, voorzitter van FotoclubRooi.

Al tijdens zijn studie in Tilburg beschikte Hans over een donkere kamer, waarin hij zijn foto's zelf ontwikkelde en afdrukte. Alleen in zwart-wit. Later werd de donkere kamer uitgerust met een kleurenvergroter. Hij experimenteerde vaak met bijzondere technieken in een poging de werkelijkheid te veranderen in een persoonlijk beeld. Hans wilde steeds iets maken wat anderen nog niet hadden gedaan. De analoge techniek van die tijd liet echter weinig geslaagde experimenten toe. De redding kwam met de digitale fotografie. Er ontstonden vrijwel onuitputtelijke mogelijkheden de beelden te manipuleren. Van die mogelijkheden maakt hij ruim gebruik. De foto's van Hans lijken op een bestaande werkelijkheid, maar is dat zelden. Vaak vertelt een serie foto's een kort verhaal, soms is een alleenstaande foto het hele verhaal. De basis is altijd fotografisch, maar de werkelijkheid is vaak ver te zoeken, hoewel de beelden realistisch overkomen. Vaak is humor en absurditeit de leidraad van zijn werk. In veel van zijn werk komt hij zelf voor als model. Het werk van Hans is bedoeld de toeschouwer op het verkeerde been te zetten of hem/haar een glimlach te ontlokken.
Zondag 14 januari om 15.00 uur is de officiële opening. De tentoonstelling duurt tot en met 3 maart. U wordt van harte uitgenodigd om deze bijzondere tentoonstelling te bezoeken.