Afbeelding
Foto: Jelle vd Brand

Cafetaria de Mèrt in nieuwe handen

Algemeen

Sint-Oedenrode – Het was al algemeen bekend dat Peer en Riky van der Linden op zoek waren naar een opvolger voor hun cafetaria aan de Markt in Sint-Oedenrode. Vandaag is bekend geworden dat Stephan de Vries de zaak overneemt. Een Rooienaar en dat was een grote wens van het uitbatersduo. Stephan de Vries is vooral bekend als eigenaar van Frietfeest. Hij kent de branche dus door en door.

"De kans om een cafetaria te beginnen op zo'n geweldige locatie komt maar een keer in je leven voor en dan vind ik dat je die moet grijpen", vertelt De Vries. "Ik ben erg blij dat we deze uitdaging aan kunnen gaan. Daarbij vind ik dat er een Rooienaar in de zaak moet staan, vooral omdat De Mèrt midden in Rooi ligt."
De Vries startte jaren geleden een franchisebedrijf onder de naam Frietfeest. Door het hele land rijden zijn frietwagens en ook verzorgt hij catering voor feesten, partijen en voetbalwedstrijden in de Jupiler League. De naam van cafetaria de Mèrt zal daarom waarschijnlijk worden omgedoopt tot Frietfeest de Mèrt. Het kan nog ongeveer een maand duren voordat De Vries onder zijn bewind de deuren opent. Dan komt er een einde aan een tijdperk. Peer en Riky van der Linden stonden maar liefst 44 jaar in de zaak. "Dat ga ik zeker niet halen, want dan ben ik 99", lacht de nieuwe eigenaar.