Logo mooirooi.nl
Paul van Wanrooij in zijn nieuwe kantoor.   | Fotonummer: b2c9c0
Paul van Wanrooij in zijn nieuwe kantoor. (Foto: Manon Swinkels)
Op de koffie bij...

"Wij geloven in de snelheid van glasvezel"

TriNed is nog maar net verhuisd en als een van de eerste ben ik vandaag te gast in het nieuwe pand aan Kortestraat 3. Vanaf de doorgaande weg springt het logo aan de gevel in het oog en het is duidelijk dat ik aan het goede adres ben.

Door: Manon Swinkels

Ik meld mij via de intercom bij de voordeur en ik word verwelkomd door Paul van Wanrooij, eigenaar van TriNed. Op enkele gestapelde dozen na is het complete bedrijf geïnstalleerd op deze nieuwe locatie. Het kantoor van Paul geeft uitzicht op de werkvloer en ik verbaas mij over de enorme ruimte waar de klantenservice haar intrek heeft genomen. "De verhuizing ging vlot, maar het is de kunst om alles op de juiste plaats te parkeren. Op 6 november zijn wij gestart op deze locatie en binnenkort mag iedereen een kijkje komen nemen."
Achttien jaar geleden startte Paul een onderneming gespecialiseerd in automatisering. In 2009 is hij een andere weg ingeslagen met de focus op glasvezel. "Dat was in de tijd dat in Sint-Oedenrode glasvezel werd aangelegd en ik dacht: hier moet ik iets mee." TriNed levert internet, televisie en telefoondiensten op glasvezelnetwerken door heel Nederland. Met zijn passie voor ondernemen én met dank aan zijn team is TriNed uitgegroeid tot een volwaardige provider naast KPN en Ziggo. "Het grote verschil tussen TriNed en andere aanbieders is dat wij voornamelijk leveren aan regionale glasvezelnetwerken die in Nederland steeds meer gebouwd worden. Voor die netwerken is vaak wat meer specialisme nodig en er komt een hoop maatwerk aan te pas. Wij leveren via commerciële partijen, coöperaties, stichtingen en buurtschappen met een eigen glasvezelnetwerk."

Voor mij als technisch-analfabeet eerste klas hoor ik nu niet direct waarom TriNed dan zo anders is dan zijn concurrenten. Paul zet de televisie aan en laat het me zien. "Onze producten zijn enorm verbeterd waardoor wij een volledig nieuw televisiepakket ontwikkeld hebben. Het TV-pakket is uitgebreid met een flink aantal zenders en de kwaliteit van de zenders is opgeschroefd naar 4K." Paul zapt naar een zender waar de kwaliteit van 4K te zien is. "Je kent HD? De opvolger van HD is 4K. Het beeld is vier keer scherper en wij zijn de tweede provider van Nederland die deze capaciteit heeft. Zelfs KPN en Ziggo kunnen dit nog niet. Daarnaast bieden wij naast de populaire zenders alle regionale- en lokale zenders." Paul zapt door en zangers in tiroler pakjes verschijnen in beeld. "Schlager TV is een typisch voorbeeld van de thema-zenders die wij rijk zijn. Naast het brede aanbod in zenders bieden wij On Demand diensten. Het is mogelijk om programma's te pauzeren, op te nemen en je kunt deze zeven dagen terugkijken. Ook kan men overal binnen Europa tv kijken via de telefoon, laptop en tablet." Ondanks de populariteit van kanalen als Netflix en YouTube, vertelt Paul dat live televisie nog niet op zijn retour zit. "Er wordt nog steeds veel tv gekeken. De groep mensen die zonder tv kan, is niet zo groot. Uiteindelijk wil men toch het journaal zien, voetbalwedstrijden kijken en de intocht van Sinterklaas niet te vergeten."

Niet alleen het televisiepakket is vernieuwd, maar ook met internet weet TriNed de concurrent achter zich te laten. "Wij geloven in de snelheid van glasvezel en daarom bieden wij standaard 500 megabit. Ziggo heeft dit niet en bij KPN betaal je de hoofdprijs. Bij ons is 500 megabit de basissnelheid." TriNed is op dit moment ontzettend aan het groeien en zij activeren per maand gemiddeld 500 nieuwe klanten door heel Nederland. "Het is belangrijk dat wij onze service hierop inrichten. We hebben op dit moment zeven monteurs continu actief voor het installeren van nieuwe klanten. Wij werken niet met doe-het-zelf pakketten. Iedere zes weken wordt er iemand aangenomen om de klantenservice of de buitendienst te versterken. Het totale team bestaat uit 22 personen en zoals je ziet beschikt dit pand over een enorme oppervlakte. Deze nieuwe locatie biedt mooie mogelijkheden voor de toekomst." De nieuwe locatie van TriNed met eigen ogen zien? Kom naar de open dag! Op zaterdag 9 december is iedereen welkom van 10:00 uur tot 15:00 uur op Kortestraat 3.

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Heeft u zin in Carnaval?Reageren!