Afbeelding

Blijf fit met biowalking

Algemeen

Sint-Oedenrode - Op vrijdag 8 september start een nieuwe serie Biowalking, een maandelijkse groepswandeling in de natuur met een IVN-gids en een zorgverlener. Het is bedoeld voor mensen uit Sint-Oedenrode die diabetes type 2, hart- en vaatziekten of COPD hebben. Samen wandelen in de natuur is niet alleen goed voor de gezondheid maar vooral ook erg leuk! De organisatie is in handen van IVN Rooi in samenwerking met zorgverleners.

"Wat Biowalking zo bijzonder maakt is de combinatie van gezond bewegen, buiten zijn en een laagdrempelig spreekuur", aldus Connie Smits, coördinator Biowalking. "Deelnemers bouwen conditie op. Ze kunnen hun vragen rondom voeding, beweging of medicijngebruik op een discrete manier aan de zorgverlener stellen. En onderweg vertelt de IVN-gids over wat er groeit en bloeit. De wandelingen zijn dus ook een mooie gelegenheid om van onontdekte stukjes Rooi te genieten!"

Biowalking bestaat uit 4 maandelijkse wandelingen op vrijdagochtend. Na de wandeling is er tijd om na te praten onder het genot van een kop koffie/thee. De wandeling op 8 september start om 10.00 uur vanaf Odendael.

Meedoen?
Meer informatie is te vinden op www.ivnrooi.nl . Ook aanmelden kan hier. Vragen over Biowalking? Mail dan naar biowalking.ivnrooi@gmail.com.