Logo mooirooi.nl
   | Fotonummer: d826b5
Op de koffie bij...

"Oplossing voor iedere verstopping"

Sint-Oedenrode - Voor deze 'Op de koffie bij' heb ik net wat meer tijd gereserveerd dan normaal. Ik mag namelijk aanschuiven bij Jeroen van der Linden. Een makkelijke prater. Maar ook een harde werker en daar gaan we het over hebben. In januari startte hij met zijn eigen bedrijf: Van der Linden Rioolservice. Na 22 jaar nam de Rooienaar afscheid als rioolexpert van de gemeente. Een dappere keuze…

Het is laat op de vrijdagmiddag en ik zit inmiddels aan de keukentafel. Jeroen is nog bezig in zijn werkplaats. Zoonlief Jop is met een I-pad in de weer, zusje Imke is aan het spelen en de koffiepot pruttelt. Zodra de koektrommel op tafel belandt stapt de man des huizes binnen met een brede glimlach én een volgeschreven a-4tje. "Voor de zekerheid, dat ik niks vergeet", knipoogt hij. "Het was nu of nooit meer", komt zijn vrouw Ingrid terug op de keuze die gemaakt is. Daarmee geeft ze direct de tweesprong aan waar ze voor gestaan hebben.
Het a-4tje bevat zo te zien een flinke waslijst. Ik ben totaal niet thuis in de ondergrondse wereld van het riool en stel dus al snel de vraag 'Wat doet een rioolservice precies?' Jeroen somt op: "Verstoppingen, rioolproblemen, opsporen van lekkages, stankproblemen verhelpen, rioolreparaties en camera-inspecties." Aan de diepere uitleg van Jeroen merk ik dat er veel kennis én professioneel materiaal voor nodig is. Iets wat hij allemaal in huis heeft. "Ik heb erg veel ervaring. Dat neem ik mee en komt van pas. Daarnaast heb ik flink geïnvesteerd in het beste materiaal. Ik ben een pietleut, het moet goed zijn."
Het tekent de werkwijze van de geboren Rooienaar en als hij even later zijn werkplaats en bus laat zien, snap ik wat hij bedoelt. Alles is tot in de puntjes verzorgd. 'Waar is de camera-inspectie voor', vraag ik hem ter plekke. "Daarmee sporen we beschadigingen, verstoppingen en lekkages op. Dan weten we direct waar het probleem zit." 'Hoe ontstaat een verstopping' stel ik verder. "Meestal door aangroei van kalk, vet, voedsel, zeepresten of wortelgroei in de afvoer. Voor iedere verstopping heb ik de juiste oplossing." Ik denk hardop en constateer direct dat restaurants dus vrij vaak hulp nodig hebben. "Dat klopt. Zij kampen regelmatig met verstoppingen. Behalve voor particulieren ben ik ook beschikbaar voor bedrijven, waaronder restaurants. Zodra ze bellen, sta ik voor ze klaar." Ik stip daarnaast nog de agrarische sector aan. "Daar zet ik me ook voor in", vervolgt Jeroen. "Dan verhelp ik verstoppingen in sleufsilo's, mestleidingen en breivoerleidingen." Toch draait het niet alleen om verstoppingen. Van der Linden Rioolservice is ook in te huren voor reparaties en vernieuwingen van rioolsystemen. Of voor het vervangen van gemetselde inspectieputten en oude gresbuizen door sterke PVC-materialen. Daar hoort ook grond- en graafwerk bij om een aansluiting op het hoofdriool te bewerkstelligen. "Het is allemaal mooi werk", gniffelt Jeroen, die de diversiteit en het contact met veel mensen als grote pluspunten van zijn werk benoemd.
Het gebied waar Van der Linden Rioolservice zich op focust is in en rondom Meierijstad. Jeroen: "Samen met Risero (Riool Service Rooi) bestrijk ik deze regio. We helpen elkaar waar nodig en ondersteunen elkaar als het druk is. Op deze manier kunnen we alle mensen het snelst helpen."

Achteraf blijkt dat ik mijn tijd prima heb ingeschat. Er moet natuurlijk ook nog even over koetjes en kalfjes gepraat worden. Daarna duikt Jeroen zijn werkdomein weer in. Dat krijg je als eigen ondernemer. Altijd in de weer… maar dat vindt hij totaal niet erg.

 
 

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Heeft u zin in Carnaval?Reageren!