Afbeelding

Primeur op dartgebied voor café Van Ouds

Algemeen

Sint-Oedenrode - Afgelopen woensdagavond werd in café Van Ouds een hagelnieuwe dartkast onthuld. In het café worden regelmatig pijlen gegooid, vooral het softtip darten is er erg populair. De nieuwe kast is dan ook daar voor bedoeld. Team Schneider Darts uit Duitsland kwam de kast installeren en legde uit hoe alles werkt.

De modern uitziende, witte kast was recht tegenover de bar geïnstalleerd en klaar om gedemonstreerd te worden. Het apparaat van de firma Radikal Darts werd gepresenteerd door Team Schneider Darts. Het is pas de vierde machine in heel Nederland, en in deze regio is het de allereerste. Café Van Ouds had dus een ware primeur en daar was bedrijfsleider Mark van den Akker erg blij mee. ''Het is een primeur hier in de regio, dus dat is wel heel erg mooi!'' 

Het is de bedoeling dat spelers via het touchscreen op de machine een profiel aanmaken, om zo online te kunnen spelen tegen tegenstanders van over de hele wereld. Via camera's wordt in de gaten gehouden of de daadwerkelijke speler ook echt via zijn profiel aan het darten is. Ook registreren de camera's of de darter met zijn voet achter de met een laser geprojecteerde lijn staat tijdens het gooien. Is dit niet het geval en wordt er vals gespeeld, dan wordt de score van de speler ongeldig verklaard. 

Met de dartkast kan online worden meegedaan aan nationale en internationale wedstrijden en kan er ook prijzengeld gewonnen worden naarmate je hoger komt en meer wedstrijden wint. Natuurlijk zit er ook een trainingsmodus op om eerst nog eens te oefenen op die befaamde 180. Er is ook een app te downloaden, zodat je op grote toernooien waar meerdere kasten en vele deelnemers aanwezig zijn, direct kunt zien op welke kast en tegen wie je hoe laat moet spelen. Nadat je je profiel hebt gemaakt, kun je met een pasje inloggen en direct aan de slag gaan. Bij de bezoekers viel de machine gelijk al in de smaak. Zij bleven tot in de late uurtjes hun pijlen op het bord mikken.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding