Afbeelding

Kinderen bezig met wereldproblematiek

Algemeen

Sint-Oedenrode - Vandaag is het startsein gegeven voor het nieuwe project "De Wereld" op basisschool Dommelrode. Alle leerlingen van de school deden dit in Sporthal de Streepen, waar onder leiding van professor Profi de tijdmachine werd aangezet.

Met het project wil de basisschool inspelen op de problemen in onze wereld. "We willen meer inspelen op het onderwijs van de 21e eeuw. Daarbij maken we gebruik van allerlei technieken en stellen we problemen van over de hele wereld aan de kaak. Kinderen leren hierbij denken vanuit verschillende problemen. Zo leren ze kritisch denken en hoe ze op bepaalde situaties kunnen reageren. Het klinkt misschien allemaal nog wat ver weg maar hierdoor worden zij nu al beter opgeleid voor de toekomst," aldus één van de leraren.

Het project is gestart en daarmee start een reeks van drie weken aan verschillende opdrachten en denkwijzen. Hoe ouder de kinderen zijn hoe groter de problemen zijn waar zij aan gaan werken. Alle kinderen van groep 1 tot en met groep 8 doen dus mee met het project.

Professor Profi opent het project. Een zaal vol drukke en enthousiaste kinderen roept bij het zien van de professor. De professor gaat de leerkrachten via de tijdmachine terug laten komen uit een ander land. Zo komt één van de leerkrachten terug uit Dubai, één uit Rusland en één uit Afrika. De kinderen kijken vol verbazing én met blijde gezichten naar de leerkrachten. Project de wereld is nu al geslaagd.


Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding