Joeri neemt afscheid
Joeri neemt afscheid

Waterschap De Dommel zoekt nieuw jeugdbestuurslid

Algemeen

Waterschap De Dommel wil, net als alle waterschappen in Nederland, graag dat jongeren meedenken over water, waterbeheer en waterschappen. Enkele jaren geleden is daarom het  Nationale Jeugdwaterschapsbestuur in het leven geroepen. Een groep enthousiaste jongeren tussen de 14 en 17 jaar vanuit de verschillende waterschappen in Nederland. Waterschap De Dommel zoekt voor dit jeugdbestuur een nieuwe gedreven ambassadeur.

Water in beeld
Het Jeugdwaterschapsbestuur geeft jongeren de kans om met elkaar van gedachten te wisselen en mee te denken over het waterbeheer in Nederland. Ook adviseert het Jeugdwaterschapsbestuur de waterschappen over het bereiken en betrekken van jongeren bij het waterschapswerk. De jeugdbestuurder vervult naast de landelijke rol ook een rol bij zijn 'eigen' waterschap. Daar denkt hij/zij mee over onder andere educatieve activiteiten richting jongeren en vaak is de jeugdbestuurder actief bij open dagen en openingen.
Joeri Renes uit Best is ruim 2,5 jaar jeugdbestuurder van Waterschap De Dommel geweest. Joeri: "Helaas moet ik eind 2015 stoppen met deze taak omdat ik 18 jaar ben geworden. Ik heb het als een leuke en vooral leerzame tijd ervaren. Zo heb ik Koning Willem Alexander (destijds in zijn rol als watermanager) ontmoet en met hem gepraat over water in relatie tot jongeren in Nederland. Maar ook was ik jurylid bij het landelijke jeugddebat tijdens de waterschapsverkiezingen 2015. Verder ging ik in gesprek met inwoners tijdens de jaarlijkse open dag van De Dommel. Een ervaring die ik niet snel zal vergeten".
Ben jij rond de 14 jaar en wil je een actieve bijdrage leveren aan waterbeheer in Nederland kijk dan op www.dommel.nl/jeugdbestuurslid
Aanmelding met motivatie kan naar Manon van den Oever, mvdoever@dommel.nl