Mariëndael
Mariëndael

Filatelie contactdag in Mariëndael

Algemeen

Sint-Oedenrode - De Nederlandse Vereniging voor Thematische Filatelie - met zo'n 500 leden - ontplooit een aantal activiteiten per jaar, waaronder het houden van vijf landelijke contactdagen. Mariendael in Sint-Oedenrode is de eerstvolgende gastheer.

Het doel van deze contactdagen is om de onderlinge banden te versterken, het beantwoorden van thematisch-filatelistische vragen, en -last but not least- om bekendheid te geven aan de thematische filatelie. Bij de contactdagen zijn ook niet-leden meer dan welkom. Ook kunt U uw verzameling laten taxeren en is er een kleine tentoonstelling waar een quiz aan verbonden is. Iedereen kan er aan mee doen. Rond 12.45 uur is er een lezing met als titel 'Pater Damiaan met en voor lepra', gepresenteerd door Frans Fierens. De bijeenkomst wordt gehouden op zaterdag 19 september van 10.00 tot 16.00 uur. De toegang tot de NVTF-contactdag is gratis en alle bezoekers krijgen een gratis consumptie.

Om 13.30 uur wordt een restantenveiling gehouden onder leiding van veilingmeester Dick den Boer. Een groot aantal kavels komt aan bod tegen zeer redelijke prijzen. Bezichtiging vanaf 11.00 uur tot 12.30 uur. Afrekenen in contanten.