De Dommel zal op de 27e bezaaid zijn met klompen.
De Dommel zal op de 27e bezaaid zijn met klompen.

Kiwanis Klumpkesrace 2015

Algemeen

Sint-Oedenrode - De Klumpkesrace is weer terug op de evenementenkalender en onze dorpsgenoten zijn dit typisch Rooise evenement allerminst vergeten….. Bij de lotenverkoop door Kiwanis Rooi o.a. tijdens de jaarmarkt en winkelzondagen zijn spontaan vele loten verkocht. De goede kinderdoelen: Stop Tetanus bij Kinderen Wereldwijd en het Roois fonds KiwanisKinderhand ondersteunden de succesvolle lotenverkoop.

Programma zondagmiddag 27 september
Vanaf 14.00 uur start op het evenemententerrein en (de) Dommel bij café Dommelzicht (De Neul) een gevarieerd programma voor alle leeftijdsgroepen. Tot en met de Klumpkesrace-finale, rond half vijf, is het programma vooral gericht op onze kinderen. Voor kinderen staan diverse uitdagende kinderspellen klaar zoals b.v. Spijkerpoepen en Broekhangen. Tussen het publiek vind je leuke attracties met o.a. schilder- en ballonnenclowns. Rond drie uur gaan alle ingeleverde gekleurde klompjes te water: zowel de snelste als de mooist gekleurde klompjes komen in aanmerking voor een verrassende prijs. Wat dacht je bijvoorbeeld van "zelf ijs maken en verorberen in een echte ijssalon". Ook de volwassenen kunnen zich op deze middag prima vermaken. Tussen de kinderrace en de Finale Klumpkesrace is er weer de Sponsorrace, zorgen de terrassen, de BBQ en muziek van DJ duo Down with the Syndrome voor een aangename middag. Direct na de Finale Klumpkesrace sluit DJ Sophie's Choice knallend af met een energetische mix van progressive en electro house.

Nieuw: kinderrace Mooist Gekleurde Klumpke
Natuurlijk kun je thuis je verkregen exemplaar (5 loten = gratis klompje) zo mooi mogelijk beschilderen en met een watervaste stift je naam op de onderzijde schrijven. Op zondagmiddag 20 september is er bij Stapperz Kinderschoenen aan de Hertog Hendrikstraat voor de kinderen nog volop gelegenheid om een klompje te beschilderen. Verf en stiften liggen daar klaar. (Groot)ouders die nog geen klompje voor hun kind hebben, kunnen deze ook hier verkrijgen. Degenen die mee willen doen aan de kinderwedstrijd, kunnen hun gekleurde klompjes op 27 september tot 14.30 uur inleveren bij de jury in café Dommelzicht. Deze vakjury zal de 3 mooist beschilderde klompjes kiezen.

Alle prijzen zijn door Rooise ondernemers beschikbaar gesteld Loten en klompjes zijn nog steeds verkrijgbaar bij uw contactpersoon van Kiwanis Rooi, op 20 september tijdens de koopzondag en op 27 september @Dommelzicht. Voor actuele informatie: www.kiwanisrooi.nl/Facebook pagina Kiwanis Sint-Oedenrode.