Dergelijke sloten worden ooit doorgeknipt.
Dergelijke sloten worden ooit doorgeknipt.

Dit jaar al bijna 50 fietsen gestolen

112 112 berichten

Sint-Oedenrode – In Sint-Oedenrode zijn dit jaar al 47 fietsen gestolen. De laatste weken zijn er amper meldingen binnengekomen, maar daarvoor was het een paar maanden vaak raak. In heel 2019 zijn 41 fietsen door dieven buitgemaakt.

Volgens de politie vinden veruit de meeste diefstallen in en rondom het centrum plaats. Ook bij bushaltes zijn enkele fietsen ontvreemd. Het gaat altijd om elektrische modellen.
De politie heeft de daders op het oog en heeft de aanknopingspunten goed in beeld. Wellicht voelen de daders nattigheid omdat de laatste weken amper tot geen fietsendiefstallen zijn geconstateerd.
In de maanden dat er veel fietsen zijn gestolen, gebeurde dat soms zelfs op de meest drukke tijden. Dieven komen met een busje aangereden, pakken de fiets op en nemen deze mee. Soms knippen ze zelfs een hangslot door. Sommige diefstallen moeten zeker gezien zijn door burgers, maar toch wordt er zelden een melding gedaan. De politie adviseert niet om de daders aan te spreken, maar raadt aan om zo snel mogelijk 112 te bellen. Alleen dan kan de politie snel op pad worden gestuurd. Ook het maken van foto’s – van de dader(s) en het voertuig – is een slimme actie. Daar kan de politie later veel aan hebben. Is je fiets gestolen? Bel dan altijd naar 0900-8844.

Komende woensdag in DeMooiRooiKrant meer cijfers over diefstallen en andere misdaadcijfers.