Teamfoto van SV Olland 1. Remco rechts op de foto.
Teamfoto van SV Olland 1. Remco rechts op de foto.

Remco Kivit verlengt na succesvolle eerste seizoenshelft: ‘Ik zit hier op mijn plek’

Sport

Olland - Het gaat goed met het eerste van SV Olland, dat blijkt. De Ollandse ploeg staat momenteel op nummer twee in de vijfde klasse en kent dus een goede eerste seizoenshelft. Op 3 december is het eerste elftal nog uitgeroepen tot periodekampioen. Een goede reden voor debuterend coach Remco Kivit om zijn contract te verlengen.

Een goede voorbereiding is het halve werk. Iets wat Kivit belangrijk vindt. “Ik ben natuurlijk nieuw en dan is het belangrijk dat er een goed teamverband is tussen speler en trainer. Het was sowieso al een hecht team. We hebben als selectie bij elkaar gezeten en aangegeven wat iedereen op en buiten het veld belangrijk vindt.”

Wellicht brengt die goede voorbereiding de nodige resultaten. Van de elf wedstrijden heeft de Ollandse ploeg na acht overwinningen, twee keer gelijkspel en twee verliespartijen 26 punten. Dat is twee punten minder dan de koploper en één meer dan de derde plek. “Voordat we gelijk speelden hebben we de eerste vier wedstrijden van het seizoen gewonnen. Daarnaast ook nog eens de periodetitel binnengehaald. Ik denk dat we daarom wel boven de verwachtingen zitten.”

De goede resultaten brengen tevredenheid bij de ploeg en de club. Kivit geniet er vooral van. “Ik merk dat ik hier echt op mijn plek zit. Ik vind het belangrijk dat iedereen op het veld voor elkaar door het vuur gaat, dat je buiten het veld ook plezier hebt en gewoon een biertje kan doen. Je merkt dat dat hier wel goed zit. Vandaar dat ik heb bijgetekend.” Of er plannen voor volgend jaar zijn? Dat is nog ver weg, maar Kivit weet wel met wie hij ‘door het vuur wil.’ “Het is niet zo dat er volgend jaar weer twintig mensen vertrekken, maar er komen ook geen twintig mensen bij. Ik hoop daarom ontzettend erg dat we deze groep bij elkaar kunnen houden en nog een jaar kunnen presteren en genieten met dezelfde spelers.”