Theo van Lieshout.
Theo van Lieshout.

Rhode ziet potentie in tweede seizoenshelft: ‘We hebben allemaal vertrouwen’

Sport

Sint-Oedenrode - Met 14 punten uit 10 wedstrijden gaat het eerste elftal van Rhode redelijk comfortabel de winterstop in. Althans, dat zou je zeggen. De Rooienaren hebben namelijk maar twee punten voorsprong op de nummer negen van de competitie. Dus is de ambitie duidelijk. Het gat naar de onderkant van de competitie vergroten. MooiRooi blikt met hoofdcoach Theo van Lieshout terug én vooruit. 

“Als we terugkijken zie ik veel positieve resultaten”, begint Van Lieshout te vertellen. “Maar we hebben ook wedstrijden gekend waar we onder de maat presteerden. Je hebt bepaalde teams die net wat minder ruimte weggeven en daar doen we het minder tegen. Dat zorgt voor wisselvalige resultaten en dat moet eruit.” Er zit dus verbetering in volgens de trainer, maar complimenten naar de ploeg kunnen niet ontbreken. “We creëren veel kansen en maken deze ook af. Het positiespel wat we vertonen is ook erg goed en mede hierdoor weten we wedstrijden te winnen.”

Toch moet de ploeg uit Sint-Oedenrode vooruitkijken. “We hebben zaterdag nog met het team aan tafel gezeten, zodat zowel de staf als de spelers hun zegje konden doen. Ik heb ze gevraagd wat het punt voor deze seizoenshelft is. Gemiddeld kwamen we op een 6,5 uit. Een dikke voldoende, maar het kan nog veel beter.”

Sinds het huidige seizoen zijn er strengere degradatieregels ingevoerd. Met maar een gat van twee punten naar plek negen, staat de ploeg op scherp. “Degradatie willen we natuurlijk voorkomen. De laatste twee degraderen rechtstreeks en de drie posities daarboven spelen een nacompetitie. Dus moeten wij zorgen dat we zo snel mogelijk afstand nemen van die laatste vijf ploegen. Als dat ons gelukt is kijken we naar boven en focussen we op promotie. Er is bij iedereen vertrouwen dat we onze doelstellingen dit seizoen kunnen bereiken. Nu is het aan de spelers de taak om dat waar te maken”, motiveert Van Lieshout tot slot.