vv Nijnsel JO8.
vv Nijnsel JO8.

Mooie driepunter jeugd vv Nijnsel

Sport

Nijnsel - Op de valreep van de winterstop wist de jeugd van vv Nijnsel maar liefst drie kampioenen bij te schrijven.

Op zaterdag 9 december begon het feest toen Onder 08 na een spectaculaire 6-6 (misschien hadden ze beter op het korfbalveld kunnen gaan spelen) de kurk van de champagne liet ploffen. Een extra knappe prestatie omdat dit team ook al bovenaan eindigde in het eerste blok.

Onder 13 had inmiddels ook de fritespan al aan laten zetten. Zelf wonnen ze maar de concurrent zag hun wedstrijd afgelast. Dus voorlopig uitstel en geen afstel. Afgelopen zaterdag moest Onder 13 naar Schijndel dat eveneens op het vinkentouw zat, samen met WEC. Volop spanning dus. En die werd Nijnsel aanvankelijk te veel want in Schijndel ging het team met 3-1 ten onder. Zuur. Schijndel en Nijnsel kwamen daarmee precies gelijk, zowel in punten als in doelsaldo. Concurrent WEC moest om 12.00 uur aantreden in Rooi en wist dus wat hen te doen stond, winnen. En daarmee boven beide concurrenten eindigen. Maar Rhode gaf sportief partij en onder luide aanmoedigingen van zowel Nijnsel als Schijndel vertrok WEC met lege handen uit Rooi, 4-1. En dus werd onze Onder 13, evenals Schijndel, alsnog kampioen. Wat een ontlading! En toen kwam Onder 19 thuis nog in de arena tegen Maarheeze. Vorige week een zinderende wedstrijd thuis tegen directe concurrent SBC dat twee punten voorstond. Er moest dus gewonnen worden. En dat gebeurde. In een met name zeer hectische slotfase onder apocalyptische weersomstandigheden trok Nijnsel een zowel zeer noodzakelijke als zeer verdiende overwinning over de streep na al drie keer te hebben voorgestaan; 4-3.
En toen kwam de laatste thuiswedstrijd tegen Maarheeze dat niets meer te winnen had maar al snel duidelijk maakte dat ze de punten niet zo maar weggaf. In de eerste minuut kwam de 1-0 op het bord, dus dat gaf de Nijnselse burger moed. En natuurlijk ook de 2-0, maar de gasten bleven aandringen en dat leverde een 2-1 ruststand op. Na de rust liepen de gastheren uit naar 4-1, kat in het bakje denk je dan. Maar zo simpel was het niet. Maarheeze begon op te stomen en dat zorgde voor een 4-3 tussenstand met nog zo’n tien minuten op de klok die maar niet vooruit wilde. Het was dus zuchten, zweten en billenknijpen bij spelers, coaches en het talrijk opgekomen publiek. Eindelijk blies de feilloze opererende scheidsrechter Bert Verschuren af en een tsunami aan euforisch gehuil, vuurwerk en rookbommen steeg op boven Den Eimert. Nijnsel Onder 19 kampioen. Het bleef nog lang onrustig in Nijnsel, dat snapt iedereen. En zo mocht iedereen tevreden zijn met het verloop van de eerste competitiehelft en kan de jeugdafdeling vol vertrouwen uitzien naar de Voorjaarscompetitie.