Een actie uit de wedstrijd tegen SCMH.
Een actie uit de wedstrijd tegen SCMH. Foto:

Boskant blij met de winterstop!?

Boskant - Boskant gaat ongetwijfeld met een rot gevoel de winterstop in. Enkele weken terug was daar nog geen sprake van en leek het er op dat de mindere start van de competitie een ommekeer kende door overwinningen op FC Uden (2-1), VOW (1-0) en een gelijkspel tegen WEC (4-4). Met nog twee wedstrijden voor de winterstop, uit tegen Cito en uit tegen SCMH leek de middenmoot weer in zicht. Maar hoe anders kan het lopen!

Op de donderdagavond stond de uitwedstrijd tegen Cito op het programma. Gezien het late tijdstip werd er gespeeld op het veld van DESO. Cito stond weliswaar op de laatste plek op de ranglijst, maar de wedstrijd voor dit treffen hadden ze koploper Avesteyn toch één punt kunnen afsnoepen. Hoewel de wedstrijd redelijk tegen elkaar opging, kwam Cito na 12 minuten op voorsprong. Boskant doelman Frank Thijssen had de pech dat de bal onverwacht stuiterde zodat de bal tegen de touwen vloog:1-0. Die stand stond ook bij rust nog op het scorebord. Met veel inzet opende Boskant de 2e helft en slaagde erin om bij de eerste de beste aanval gelijk te maken door een doelpunt van Stijn van de Biggelaar. Cito kroop een tijdlang in de verdedigende rol en probeerde door middel van lange ballen meer druk op de Boskant verdediging te leggen. Met succes, want ruim in de 2e helft leverde dit een tweede doelpunt op voor de thuisclub. Boskant was niet in staat om daar (2-1 verlies) nog iets aan te veranderen!

Boskant uit tegen SCMH
Op een zeer slecht veld waar goed voetbal nauwelijks mogelijk was trok SCMH aan het langste eind door vlak voor tijd de 1-0 te scoren. “Het was degradatievoetbal ten top” waren de woorden van Peter van der Heijden, trainer van Boskant. In de eerste helft gebeurde eigenlijk niets. In de tweede helft was er een goede mogelijkheid voor Boskant maar Aimé Opheij kwam een teenlengte tekort om een voorzet van Luuk de Beer binnen te glijden. SCMH bleef het geluk zoeken via de lange bal maar ook dat leverde geen succes op. De veelvuldig fluitende man in het zwart liet in de laatste minuten het spel plotseling wel meer lopen en net uit deze situatie wist Roy van den Bogaard voor SCMH de winnende treffer te maken. SCMH doet goede zaken want neemt hierdoor wat afstand van de gevaarlijke plekken op de ranglijst.
Boskant verhuist weer naar de laatste plaats. Er is nog hoop! De achterstand met bijvoorbeeld nummer 6 op de ranglijst is slechts 5 punten!