Afbeelding

Pijnlijk harde nederlaag Attaque 1

Sport Sport

Sint-Oedenrode - Met het einde van de najaarscompetitie 2023 in zicht, is het vaandelteam van TTV Attaque tegen een flinke nederlaag opgelopen. Nummer vier Flash 5, was met ruime cijfers de Rooienaren de baas, die hierdoor nog alles behalve veilig zijn.

Dat het een zware middag zou worden voor Attaque, was al enigszins ingecalculeerd, maar het verschil tussen beide ploegen bleek gedurende de ontmoeting groter dan verwacht. Leon Huijberts, Niels Braams en Job van Galen verloren allen hun eerste enkelpartij met 3-0. De eerste gamewinst van Attaque kwam pas bij het dubbelspel, maar ook daar bleef het bij slechts een enkele game. Leon kwam in zijn tweede enkelpartij nog dichtbij een eerste overwinning, maar ook deze partij ging uiteindelijk de Eindhovense kant op. Zo stond het halverwege de middag al 5-0.

Veel beter werd het daarna niet, want Job en Niels verloren beiden wederom met 3-0. Toch zou Attaque in ieder geval nog van de hatelijke nul afkomen. Leon wist zijn laatste partij te winnen met het kleinst mogelijke verschil. Een schrale troost, aangezien het op dat moment 8-1 stond. Niels sloot de ontmoeting af, had momenten waarop het super ging, maar toch bleef hij met lege handen achter.

Zo moest Attaque het doen met een 9-1 nederlaag, waardoor de derde plek nu een utopie is geworden. De Rooise ploeg staat nog vier punten voor nummer vijf Een en Twintig 3. Toch gaat het een spannende aangelegenheid om plek vier worden, aangezien Attaque nog tegen nummer een Stiphout 3 moet spelen, terwijl haar concurrent mag aantreden tegen hekkensluiter Veldhoven 6. De kans bestaat dus nog altijd dat de Rooise vaandelploeg een play-down zal moeten spelen, iets wat verre van ideaal is.

Attaque 2 na gelijkspel favoriet in strijd om plek vier
Voor Attaque 2 stond de lastige uitwedstrijd tegen koploper Kruiskamp ’81 2 op het programma. In de strijd om direct lijfsbehoud was een goed resultaat tegen de Bosschenaren kritiek. Toch was de start niet geweldig. Stefan Kerk verloor zijn eerste partij nadat hij vier matchpoints liet liggen en Jos Friedrich verloor ook in vijf games. Toen Robert Wielink 2-0 achter kwam tegen de Bossche invaller, leek het zomaar een rampzalige avond te kunnen worden, maar hij draaide de partij alsnog om en zorgde voor het eerste Rooise punt. Toen het dubbel ook de Rooise kant op ging en Stefan zijn tweede pot wel won, stond Attaque 2 ineens voor.

De rest van de avond gingen de partijen op en neer. Robert en Stefan wisten beiden nog een tweede enkelpartij te winnen. Jos bleef helaas met lege handen achter. Toch zal Attaque 2 niet ontevreden zijn met het 5-5 gelijkspel. Met deze uitslag staat de ploeg op onderling resultaat op de vierde plek. Komende vrijdag zal tegen hekkensluiter Hooghei 1 lijfsbehoud veilig gesteld moeten worden.

Attaque 3 pakt belangrijke overwinning tegen directe concurrent
Attaque 3 zag de afgelopen speelrondes de concurrentie om plek 2 steeds dichterbij komen. Vrijdagavond stond de ontmoeting tegen Kruiskamp ’81 4 op het programma. De Bossche ploeg stond na acht speelronde gelijk met de Rooise mannen. Je zou dus kunnen zeggen dat die de belangrijkste partij van het seizoen was. Dat leken de Rooienaren zich ook te beseffen. Ze vlogen uit de startblokken. Micro Schepens en Iroy van Driel wisten allebei in drie games hun eerste partij te winnen. Lars van Driel zorgde voor een persoonlijk unicum door zijn eerste partij in de competitie te winnen, ook met 3-0. Toen het dubbel ook binnen werd gesleept en Mirco zijn tweede partij won, stond het halverwege al 5-0. De voorsprong bleef de rest van de avond ongeveer gelijk. Iroy en Mirco wisten beiden nog een punt binnen te halen. Zo eindigde de ontmoeting in een 7-3 overwinning voor Attaque 3, dat nu een voorsprong van vier punten op de nummers drie en vier. Het lijkt er sterk op dat het team opnieuw een playoffwedstrijd om promotie naar de zesde klasse mag gaan spelen.