Afbeelding

Attaque stap dichter bij lijfsbehoud na overwinning

Sport Sport

Sint-Oedenrode - Voor het vaandelteam van Attaque stond vrijdagavond in het teken van het afstand nemen van de dreigende degradatiezone. Dit zou moeten gebeuren tegen hekkensluiter Veldhoven 6. Met een degelijke overwinning wisten de Rooienaren dit doel te bereiken.

Na wat passen en meten kregen de Rooienaren het voor elkaar om een waardig drietal op te stellen en de start was meer dan uitstekend. Nick van Galen, Niels Braams en Leon Huijberts wisten alle drie hun eerste enkelpartijen te winnen, waardoor er direct een 3-0 voorsprong op het bord stond. Ook het dubbel leek de Rooise kant op de gaan, totdat Nick en Niels twee draken van games speelden en er in vijf games verloren werd. Toen Niels zijn tweede partij verloor, werd het nog even knijpen voor Attaque, dat de 3-0 voorsprong zag veranderen in 3-2.

De partijen die volgden, gaven weer snel meer hoop. Nick gaf zijn tweede opponent geen enkele kans, maar Veldhoven bleef aanhaken en kwam op 4-3. Dit bleek echter het laatste wapenfeit van de hekkensluiter te worden. Niels zorgde ervoor dat een gelijkspel het hoogst haalbare werd voor de tegenstander, waarna Leon een zekere overwinning veiligstelde. Bij tafeltennis telt echter iedere partij voor de ranglijst en dus was het Nick die nog een keer aan de bak moest. Hij kwam nooit echt in de problemen en zorgde ervoor dat de avond eindigde in een 7-3 overwinning voor Attaque.

Hiermee liep het team een punt uit op nummer vier Flash 5 en drie punten op nummer vijf Een en Twintig 3. Komende zaterdag speelt Attaque tegen de Eindhovense nummer vier. Met een goede uitslag daar, zou lijfsbehoud al gegarandeerd kunnen worden, al lijkt het niet meer heel snel fout te kunnen gaan.

Attaque 2 speelt opnieuw gelijk en glijdt degradatiezone in
Een goed resultaat tegen nummer drie LUTO 3, dat was het doel voor de mannen van Attaque 2, wetende dat directe concurrent Maashorst 4 mocht aantreden tegen de hekkensluiter. In Tilburg verloor het team de onderlinge ontmoeting nog met 7-3, maar de Rooienaren leken vrijdag sterker en feller dan toen. Robert Wielink opende met een overwinning in vijf games, waarna Stefan Kerk zijn tegenstander in drie games oprolde. De Tilburgse overwinning die volgde, was ingecalculeerd. Ook het dubbelspel ging gelijk op, maar het was het Rooise duo dat op de belangrijke moment bleef toeslaan. Nadat Stefans tweede partij ook een 3-0 winst opleverde, stond het halverwege de avond al 4-1.

Toch kon het Rooise team opnieuw haar voorsprong niet vasthouden. LUTO kwam terug tot 4-3. Het was aan Stefan om revanche te nemen op de Tilburgse kopman, iets wat hem in vijf games lukte. Een gelijkspel was dus het minimale wat Attaque 2 zou overhouden aan deze avond, en dat werd het ook. Robert en Jos konden beiden hun laatste opponent niet verschalken. Eindstand 5-5. Een prima resultaat, al won Maashorst 4 met 6-4, waardoor de Rooise ploeg nu in de achtervolging moet. Dat zou komende vrijdag moeten gebeuren tegen koploper Kruiskamp ’81 2.

Attaque 3 pakt knap gelijkspel tegen koploper
Attaque 3 is inmiddels in een felle strijd om plek 2 verwikkeld geraakt. De wedstrijd tegen koploper ATTC ’77 8 was er dan ook een van buigen of breken. In Aarle-Rixtel eindigde de ontmoeting nog in een 8-2 nederlaag, dus er was enige vrees voor opnieuw een stevige nederlaag. Attaque 3 kwam echter veel beter voor de dag in Sporthal de Kienehoef.

Jori van Falier en Dirk Schoo wonnen beiden hun openingspartij Lars van Driel kreeg dat niet voor elkaar. Toen het dubbel verloren werd en ook de vijfde partij van de avond richting ATTC ging, was er een 2-3 achterstand. Jori bracht daarna direct de stand op 3-3, waarna Dirk zijn tegenstander zijn eerste nederlaag van het seizoen voorschotelde. Dat Dirk in vorm was, bleek ook in zijn laatste partij, die hij vrij eenvoudig wist te winnen. Lars en Jori zagen hun laatste partijen verloren gaan, waardoor de overwinning er niet kwam. Desalniettemin was er een knap 5-5 gelijkspel, waardoor Attaque 3 komende vrijdag in een direct duel tegen Kruiskamp ’81 4 mag strijden om plek 2.